Warren Buffets Berkshire a cumparat actiuni Activision in valoare de aproape 1 miliard de dolari chiar inainte ca Microsoft sa preia controlul

Warren Buffets Berkshire a cumparat actiuni Activision in valoare de aproape 1 miliard de dolari chiar inainte ca Microsoft sa preia controlul

Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett a achizitionat actiuni la Activision Blizzard in valoare de aproape 1 miliard de dolari (aproximativ 7.540 crore de rupii) inainte ca Microsoft sa accepte sa cumpere producatorul de jocuri video pentru 68,7 miliarde de dolari (aproximativ 5.17.880 crore de rupii), potrivit unui document de reglementare depus luni.

Berkshire a precizat ca, la 31 decembrie, detinea 14,7 milioane de actiuni in valoare de aproximativ 975 milioane de dolari (aproximativ 7.350 crore de rupii) ale producatorului Call of Duty.

Microsoft si-a anuntat planul de a cumpara Activision Blizzard pe 18 ianuarie, in cadrul celei mai mari achizitii din istoria sa.

Actiunile Activision au crescut cu 23% in acest an, pana la 81,50 dolari (aproximativ 1,5 miliarde de rupii). 6.140), desi raman cu mult sub pretul de preluare propus de 95 de dolari (aproximativ 7.160 de rupii) pe actiune, reflectand potentialele preocupari antitrust.

Un alt investitor proeminent, fondul de acoperire Third Point al lui Daniel Loeb, a cumparat 2 milioane de actiuni Activision in trimestrul al patrulea.

Berkshire a dezvaluit participatia sa la Activision intr-un dosar care detaliaza investitiile sale in actiuni listate in SUA la 31 decembrie.

Investitorii monitorizeaza indeaproape investitiile Berkshire pentru a vedea unde Buffett si managerii sai de investitii Todd Combs si Ted Weschler vad valoare.

Documentele nu spun cine a cumparat si ce a vandut, desi Buffett se ocupa in general de investitiile mai mari.

Alte mijloace de informare in masa l-au citat pe Buffett, un prieten de lunga durata al cofondatorului Microsoft, Bill Gates, spunand ca nu ar cumpara actiuni Microsoft din cauza unor potentiale conflicte de interese.

Gates si-a incheiat mandatul de 16 ani in consiliul de administratie al Berkshire in 2020. Buffett a fost administrator al Fundatiei Bill si Melinda Gates, dar a demisionat in 2021.

in al patrulea trimestru, Berkshire si-a majorat, de asemenea, participatia la compania petroliera Chevron, reducandu-si in acelasi timp detinerile la companiile din domeniul sanatatii, inclusiv Bristol-Myers Squibb Co si Abbvie.

Apple ramane cea mai mare detinere de actiuni ordinare a Berkshire.

Vanzarile de actiuni si seceta de sase ani in care Buffett a cumparat companii mari intregi au contribuit la participatia record de 149,2 miliarde de dolari (aproximativ 11.24.835 de rupii) in numerar a Berkshire la 30 septembrie 2021, in ciuda faptului ca in acel an a cumparat actiuni in valoare de cel putin 21,9 miliarde de dolari (aproximativ 1.65.105 de rupii).

Se asteapta ca Berkshire sa dezvaluie mai multe despre achizitiile de actiuni, rascumpararile si numerarul sau pe 26 februarie, cand va publica rezultatele de sfarsit de an si scrisoarea anuala a lui Buffett, foarte citita de actionari.

Compania cu sediul in Omaha, Nebraska, detine, de asemenea, zeci de afaceri, inclusiv calea ferata BNSF, asigurarea auto Geico si inghetata Dairy Queen.

В© Thomson Reuters 2022

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *