Unele aplicatii metaversale sunt "periculoase prin design"

Unele aplicatii metaversale sunt „periculoase prin design”, sustine organizatia caritabila pentru copii

Potrivit NSPCC, unele aplicatii metaverse sunt „periculoase prin design”, dupa ce un cercetator care se dadea drept o fata de 13 ani a fost martora la grooming, materiale sexuale, insulte rasiste si o amenintare cu violul pe platforma metaverse VRChat.

intr-un raport redactat de BBC, se sustine ca cercetatoarea a vizitat camere de realitate virtuala prin intermediul unei casti Oculus Quest 2, unde avatarurile simulau sexul. I s-au aratat jucarii sexuale si prezervative si a fost abordata de numerosi barbati adulti.

in ciuda faptului ca VRChat are o varsta minima de 13 ani, cercetatoarea ar fi creat un profil fals de Facebook pentru a-si configura contul – iar identitatea sa reala nu a fost niciodata verificata. Ea a descarcat aplicatia prin intermediul magazinului de aplicatii pentru casti Meta Quest de pe Facebook.

Scriind despre experienta sa, cercetatoarea a spus ca VRChat „cu siguranta s-a simtit mai mult ca un loc de joaca pentru adulti decat pentru copii. Totul in legatura cu camerele pare nelinistitor. Exista personaje care simuleaza acte sexuale pe podea, in grupuri mari, vorbindu-si unii altora ca niste copii care se joaca de-a cuplurile adulte”.

„Este foarte inconfortabil, iar optiunile pe care le ai sunt sa ramai si sa privesti, sa te muti intr-o alta camera unde ai putea vedea ceva similar sau sa te alaturi – ceea ce, in multe ocazii, am fost instruita sa fac”, a adaugat ea.

Aplicatia Metaverse le permite copiilor sa intre in cluburi de striptease virtuale https://t.co/PCLMUip9lc

Andy Burrows, seful politicii de siguranta online pentru copii din cadrul NSPCC, a declarat ca rezultatele au fost urmatoarele
„extraordinare. Copiii sunt expusi la experiente complet nepotrivite, cu adevarat incredibil de daunatoare”.

„Acesta este un produs care este periculos prin proiectare, din cauza supravegherii si a neglijentei. Vedem produse care sunt lansate fara sa se sugereze ca s-a tinut cont de siguranta”, a spus el.

in replica, VRChat a declarat pentru BBC ca „lucreaza din greu pentru a deveni un loc sigur si primitor pentru toata lumea”. Comportamentul pradator si toxic nu isi are locul pe platforma”.

Managerul de produs al Meta pentru integritatea VR, Bill Stillwell, a spus intr-o declaratie: „Ne dorim ca toti cei care folosesc produsele noastre sa aiba o experienta buna si sa gaseasca cu usurinta instrumentele care pot ajuta in situatii ca acestea, astfel incat sa putem investiga si sa luam masuri. in cazul aplicatiilor pentru platforme incrucisate, oferim instrumente care permit jucatorilor sa raporteze si sa blocheze utilizatorii. Vom continua sa aducem imbunatatiri pe masura ce vom afla mai multe despre modul in care oamenii interactioneaza in aceste spatii.”

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *