Ubisoft muta evenimentul Rainbow Six Siege din Emiratele Arabe Unite dupa reactii negative

Ubisoft muta evenimentul Rainbow Six Siege din Emiratele Arabe Unite dupa reactii negative

Ubisoft a anuntat ca intentioneaza sa faca o schimbare la viitorul eveniment Rainbow Six: Siege esports season la doar doua zile dupa ce le-a dezvaluit, deoarece una dintre tarile gazda a starnit mania comunitatii.

Planurile Ubisoft pentru anul 7 al Rainbow Six Siege includeau un turneu major planificat sa fie gazduit in Emiratele Arabe Unite, care a starnit imediat reactii negative din cauza pozitiei controversate a tarii cu privire la problemele legate de LGBTQ+. Ubisoft a confirmat prin intermediul contului oficial de Twitter al Rainbow Six Esports ca evenimentul va fi intr-adevar mutat dupa primirea feedback-ului.

„Am auzit tare si clar ca membrii comunitatii internationale Siege pun la indoiala aceasta alegere”, se arata in tweet, „si am luat decizia de a muta Six Major din august 2022 intr-o alta regiune Rainbow Six Esports”.

A fost redactata o petitie online prin care se cerea Ubisoft sa schimbe locatia majoratului din august, adunand aproape 14.000 de semnaturi inainte ca Ubisoft sa faca publica decizia. Petitia a expus problemele comunitatii cu privire la faptul ca Emiratele Arabe Unite au fost numite gazda din august, spunand ca natiunea „a documentat probleme serioase privind drepturile LGBTQ+ in ultimul an, criminalizarea homosexualitatii ducand la biciuiri, amenzi, deportari, castrare chimica, terapie de conversie fortata, crime de onoare, executii de justitiari si multe altele”.

Sezonul competitional Rainbow Six Siege 2021 s-a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute cu Six Invitational 2021, in cadrul caruia echipa SoloMid din America de Nord a ridicat ciocanul lui Sledge in victoria asupra echipei Empire din Rusia in Marea Finala. Continutul din joc al Anului 7 se va desfasura pe parcursul a patru sezoane, cu operatori din Japonia, Belgia, Singapore si, respectiv, Columbia.

GameSpot poate primi un comision din ofertele de vanzare cu amanuntul.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *