Chimia dintre Tom Holland si Mark Wahlberg este salvarea unei incercari decente de a recrea magia jocului PlayStation

Tom Holland si Mark Wahlberg sunt salvarea unei incercari decente de a recrea magia jocului PlayStation

Adaptarea jocurilor video in filme live-action este dificila si exista o multime de exemple care sa sustina aceasta afirmatie. Mortal Kombat, Street Fighter, Tekken, Assassin’s Creed, Prince of Persia si multe altele nu au reusit sa captiveze publicul, in ciuda faptului ca jocurile erau absolut geniale. Ar putea exista cazuri in care filmele chiar se dovedesc a fi bune, dar acest lucru nu s-a intamplat aproape niciodata. Din fericire, cea mai recenta adaptare a jocului video, Uncharted, cu Tom Holland in rolul lui Nathan Drake si Mark Wahlberg in rolul lui Sully, nu este chiar atat de rau, avand in vedere antecedentele altor jocuri.

Seria Uncharted este cu siguranta una dintre cele mai bune exclusivitati PlayStation din toate timpurile, unde toate jocurile combinate s-au vandut in peste 41 de milioane de exemplare. Dezvoltatorii de la Naughty Dog au facut cu siguranta o treaba extraordinara pentru a tine jucatorul lipit de ecran, deoarece se asigura ca fiecare joc are mult mai multe de oferit in ceea ce priveste designul lumii, povestea si rezolvarea puzzle-urilor. Recenzia mea pentru acest film special ar putea parea putin partinitoare, avand in vedere ca am jucat si m-am bucurat din plin de toate jocurile Uncharted. Prin urmare, devine putin dificil pentru mine sa nu-l privesc din perspectiva unui jucator, deoarece jocurile au fost al naibii de bune. Asadar, cum se descurca Uncharted in ceea ce priveste transpunerea stralucirii jocului pe marele ecran? Haideti sa aflam:

Filmul incepe cu o scena in care este implicat fratele lui Nate, Sam, care este o figura centrala in seria de jocuri din Uncharted 4: A Thief’s End, dar si pentru ca filmul se bazeaza pe acest titlu. Aici lucrurile ar fi putut deveni putin confuze pentru fani, deoarece au folosit povestea celui de-al patrulea joc pentru primul film.

inceputul filmului este foarte ciudat, deoarece pare cumva grabit si destul de lent in acelasi timp. Nu este petrecut aproape deloc timp pentru a descrie povestea de fond nici pentru Nate (Tom Holland), nici pentru Sully (Mark Wahlberg) sau chiar pentru Chloe Frazer (Sophia Taylor Ali). Pe masura ce povestea avanseaza, filmul ii aduce rapid impreuna pe Sully si Nate, care tocmai se imbarca intr-o calatorie pentru a termina misiunea lui Sam de a gasi o comoara pierduta, doar dupa ce se cunosc de cel mult 5 minute.

Urmatorul lucru pe care il stim este ca cei doi se infiltreaza acum intr-o licitatie pentru a aburi un artefact rar care ii va conduce la respectiva comoara. Aici facem cunostinta cu personajul negativ al filmului, Santiago Moncada, interpretat de Antonio Banderas, care, de asemenea, urmareste comoara si crede ca este dreptul sau din nastere. El este insotit de un mercenar criminal, Braddock, interpretat de Tati Gabrielle, care il ajuta in cautarea sa. Aceasta scena speciala este destul de asemanatoare si cu cea din jocul video. Dupa un jaf reusit, cei doi se indreapta spre Spania pentru a recupera un alt artefact care se afla in posesia lui Chloe Frazer, un alt personaj-cheie din jocul video. in timp ce jocul video o arata ca fiind un agent dublu pentru a-l salva pe Nate, aici ea este un agent dublu real care planuieste sa pastreze comoara pentru ea.

Dupa o scurta intalnire cu gorilele lui Moncada conduse de Braddock, trioul format din Sully, Nate si Chloe gaseste o harta care ii va conduce in cele din urma in Filipine, unde se afla comoara lui Ferdinand Magellan. Cu toate acestea, Chloe tradeaza duo-ul aici si le ia harta, deoarece se dezvaluie ca lucreaza pentru Moncada. Acest lucru ii conduce pe Sully si Nate la bordul avionului cu care Moncada se duce in Filipine, unde are loc celebra secventa de actiune din Uncharted 3. Aceasta este, de asemenea, partea in care se dezvaluie ca adevaratul raufacator al filmului este cineva la care nu te-ai astepta.

De aici incolo, este doar o chestiune de cine ajunge primul la comoara, care implica o mica incaierare pentru a pastra controlul asupra acesteia, si succesul final al lui Nate in eliminarea raufacatorului pentru a indeplini misiunea fratelui sau.

Uncharted este doar o incercare decenta de a recrea ceea ce jocurile au adus pe masa, deoarece dezavantajele depasesc cu mult avantajele de aici. Se simte ca si cum filmul incearca prea mult sa creeze ceva original, dar nici nu vrea sa renunte complet la dependenta fata de jocul video si, in cele din urma, sfarseste prin a ramane blocat la mijloc. P.S.: Filmul a avut doua scene post-credit majore care cu siguranta ii vor face extrem de fericiti pe fanii jocurilor video!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *