Spectacolul Cuphead cu siguranta nu este o lovitura - Destructoid

Spectacolul Cuphead cu siguranta nu este o lovitura – Destructoid

Oh, eu, oh, eu

Se pare ca are sens ca Cuphead sa primeasca un desen animat. La urma urmei, stilul sau este preluat direct din Epoca de Aur a animatiei. Desene animate care au existat inainte ca televizorul sa le suceasca pe toate in diminetile de sambata, atunci cand au fost difuzate in cinematografe inainte de filmul propriu-zis. Sau, mai exact, transferurile VHS ale acelor desene animate, lucru pe care am avut ocazia sa-l experimentez in copilarie.

Asa este, stiti cine iubeste desenele animate din Epoca de Aur? Aceasta fata. stiti ce seamana doar superficial cu un desen animat din Epoca de Aur? The Cuphead Show.

The Cuphead Show este cel mai recent transfer al unui joc de la Netflix catre serviciul lor de streaming. Castlevania a iesit foarte bine si s-a bazat pe un joc NES care isi spunea povestea printr-un text crawl. Jocul Cuphead a avut mai multa naratiune decat Castlevania III: Dracula’s Curse, aratandu-i pe Cuphead si pe fratele sau Mugman pierzand un pariu cu diavolul. Pentru a-si pastra sufletul, ei trebuie sa colecteze recompense pe alte suflete in toate Insulele Inkwell.

Acest lucru este in mare parte abandonat in spectacol. Cuphead isi datoreaza sufletul diavolului dupa ce a ratat un joc de skeeball – un dispozitiv de complot care apare in episoadele ocazionale – dar, in loc sa lucreze pentru a-si plati datoria, Cuphead face… foarte putine lucruri. Este o comedie de situatie. intr-o saptamana, Cuphead si Mugman fac pe dadacele, iar in alta au grija de gradina lui Elder Kettle. Ambele se desfasoara in moduri previzibile, cuvant cu care as incadra intregul serial: „previzibil.”

sefii din jocuri sunt implicati in Spectacolul Cuphead, desi rolurile lor sunt schimbate complet pana in punctul in care par doar niste includeri simbolice. Exista cate un cantec ocazional si, desi nu sunt enervante, nu sunt nici deosebit de memorabile.

Ai fi putut avea un spectacol bazat in intregime pe lupta impotriva sefilor? Da. O multime de animatii din Epoca de Aur au fost exact asta. Primii cativa ani ai desenelor animate Popeye erau Bluto si Popeye care se intreceau pentru orice si inevitabil se bateau reciproc.

Nu, in schimb, Cuphead si Mugman intra in situatii pe care le-am mai vazut. Exista foarte putine legaturi cu dragostea pentru vechile desene animate pe care jocul a prosperat. Animatia seamana mai degraba cu Ren & Stimpy sau Spongebob Squarepants. Nu pare sa ajunga nici macar la limbajul vizual vorbit in vechile zile cinematografice ale desenelor animate. Va face referinte la acesta, sigur, dar de obicei aceste referinte sunt lucruri precum faptul ca florile danseaza sau ca diavolul isi trage fata de frustrare.

in mod normal, umorul este mai apropiat de desenele animate moderne. Desi nu ma astept neaparat ca The Cuphead Show sa arunce un filtru inabusit peste sunet si sa elimine cadrele pentru a-l face sa arate ca o caseta de epoca, ceea ce au ales sa faca in schimb il lasa pur si simplu fara personalitate proprie. Ce ofera The Cuphead Show? Fundaluri stop motion, cred, pe care le foloseste cu moderatie.

O parte a problemei ar putea fi faptul ca este clasificat TV-Y7, ceea ce este un pic derutant pentru mine. Desenele animate din Epoca de Aur erau adesea destul de violente dupa standardele de astazi si nu sunt sigur ca multi copii joaca Cuphead. Poate ca ma insel. Poate ca au statistici care spun ca le place copiilor. M-am gandit ca in zilele noastre se joaca doar Roblox si Minecraft.

Oricum, rezultatul este ca glumele din The Cuphead Show nu sunt foarte inteligente. Nu sunt sigur ca am zambit la vreuna, dar atunci, sunt un carcotas fara umor. Glumele sunt, ca sa revin la acel cuvant vechi, previzibile. Poate pentru ca, avand in vedere ca The Cuphead Show este clasificat pentru copii, o referinta la vechile desene animate va fi o noutate pentru ei.

The Cuphead Show este doar o oportunitate ratata. in timp ce jocul este un omagiu adus Epocii de Aur a animatiei, spectacolul nu prea are o personalitate proprie. Nici macar nu este prins intre desenele animate moderne si cele de dinainte de televiziune, ci mai degraba face doar un efort simbolic de a face referire la ceea ce a facut jocul special, iar restul sunt doar alune de impachetat.

Pur si simplu nu vad nicio ambitie aici, in afara de „fa din Cuphead un desen animat”. Chiar si atunci, se pare ca abia daca a existat vreun interes in a lua ceva care a facut ca acel joc sa fie special si sa-l transfere in desenul animat. Nu sunt sigur unde se incadreaza The Cuphead Show. Nu vad nicio valoare aici. Este o situatie de pahar pe jumatate plin, doar ca paharul este plin cu apa de vase. Macar avem ceva, dar tot nu vreau sa beau. Poti sa gusti daca vrei, pentru ca are premiera pe Netflix pe 18 februarie 2022.

Zoey Handley

Zoey este o pasionata de jocuri cu gadgeturi. A jucat jocuri video toata viata ei si este o iubitoare atat a jocurilor noi, cat si a celor retro. ii place sa sape in noroi si sa aleaga jocurile care sunt perfect bune daca le cureti putin.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *