Scenariul filmului Dune avea initial o introducere despre care Villeneuve a spus ca ar fi consumat intregul buget

Scenariul filmului Dune avea initial o introducere despre care Villeneuve a spus ca ar fi consumat intregul buget

Denis Villeneuve este unul dintre cei mai proeminenti vizualisti ai SF-ului, dar o idee de scena de deschidere a fost abandonata din cauza bugetului imens.

intr-un interviu acordat IndieWire, scenaristul filmului Dune, Eric Roth, a fost intrebat despre cum s-a alaturat proiectului si ce idei timpurii a avut pentru versiunea sa a operei SF a lui Frank Herbert. Potrivit lui Roth, a apreciat materialul sursa, dar nu era un „fanboy”, ceea ce i-a oferit o anumita distanta in abordarea lucrarii.

„Asta mi-a oferit o viziune obiectiva asupra ei. Am crescut in acea epoca, din care a facut parte si „Dune” – psihedelicele si toate lucrurile pe care le-am trait… Asa ca mi-am spus: „Ce naiba, o sa incerc. Ce am de pierdut?””.

Lucrul cu Villeneuve a fost un alt motiv pentru care Roth s-a alaturat proiectului. Cu toate acestea, o prima versiune a scenariului lui Roth incepea cu o „Geneza” biblica a planetei desertice Arrakis, unde este amplasat Dune.

„Pentru ca sunt aventuros, am inceput filmul cu ceea ce ar parea a fi Geneza – „si Dumnezeu a creat’ – si crezi ca vezi formarea Pamantului. si este ‘Dune’, cu animale salbatice, lucruri pe care nu le-ai mai vazut niciodata.

Cu toate acestea, aceasta idee nu a ajuns niciodata in film, deoarece, potrivit lui Villeneuve, desi i-a placut ideea, daca ar fi fost realizata, regizorul sustine ca echipa „nu-si poate permite restul filmului”.

Roth spune ca nu este sigur daca acesta a fost modul politicos al lui Villeneuve de a trece peste idee, dar, avand in vedere celelalte efecte vizuale si bugetul masiv al filmului Dune, orice scena suplimentara ar fi putut mari prea mult costurile.

Ideea genezei a mai fost transpusa pe pelicula, in special de Darren Aronofsky in filmul biblic Noe din 2014. Dar, cu siguranta, un intreg cold open dedicat reprezentarii vizuale a crearii unei intregi planete ar putea adauga luni de productie la un film deja impartit in doua parti.

Putem spune cu siguranta ca Dune a reusit si fara aceasta idee timpurie, deoarece l-am considerat unul dintre cele mai bune filme din 2021. Consultati recenzia IGN pentru Dune aici pentru a vedea parerea noastra despre, ceea ce eu as considera, adaptarea reusita a romanului SF nefilmabil.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *