Scena din "No Way Home" a fost rescrisa de 10 ori

Scena din „No Way Home” a fost rescrisa de 10 ori

Scenaristii Erik Sommers si Chris McKenna au explicat ca o scena cheie a fost scrisa si rescrisa de cel putin 10 ori inainte de a ajunge pe ecranele noastre.

Vorbind in timpul unui panel IGN Fan Fest, co-scenaristii au fost intrebati despre cum au transformat ceea ce ar fi putut fi pur si simplu o scena cu simple cameo-uri in ceva mai semnificativ pentru toti cei implicati – si au dezvaluit ca a fost nevoie de multa munca.

Atentie! Aceasta poveste contine spoilere pentru Spider-Man: No Way Home!

Scena in cauza este cea in care Peter al lui Tom Holland se intalneste cu echivalentii sai multiversali, interpretati de Tobey Maguire si Andrew Garfield. Scena are loc imediat dupa moartea matusii May si il vede pe Peter luptandu-se cu ideea de a trimite raufacatorii in masa inapoi in propriile realitati, stiind ca vor muri in curand. Sommers a explicat ca obiectivul a fost dublu: Spider-Men trebuia sa-l faca pe Peter din MCU sa nu renunte si sa-l puna pe drumul spre punctul culminant al filmului, dar si sa ne ofere o privire in propriile lor vieti:

„Cand au fost atrasi in acest film, in ce stare se aflau? Ce faceau ei? Care era mentalitatea lor? La finalul ultimului Amazing Spider-Man a avut acest discurs foarte frumos al lui Gwen despre cum sa ramana plina de speranta si restul. si imediat a devenit interesant pentru noi. Ei bine, ce s-ar fi intamplat daca Spider-Man-ul lui Andrew Garfield, daca Peter Parker al lui nu ar fi putut sa o faca, nu ar fi putut sa pastreze acea speranta. A fost prea ranit de ceea ce s-a intamplat. si astfel, asta ne-a condus la atitudinea pe care i-am gasit-o.

„si apoi a trebuit sa ne gandim mult si bine la locul in care ar trebui sa se regaseasca Spider-Man-ul lui Tobey. si asta a fost o intrebare mai dificila pentru ca a trecut mai mult timp. si ce a mai facut tipul asta? si apoi, bineinteles, actorii au avut pareri despre ce ar fi trebuit sa faca Spider-Man-ul lor, ce ar fi trebuit sa faca Peter Parkerii lor, si de unde ar fi venit si ei.”

Potrivit lui Sommers, acesti numerosi factori au dus la „o multime de conversatii si la o multime de scrieri. As spune ca trebuie sa fi scris acea scena de cel putin 10 ori.”

McKenna a precizat ca nu doar scenaristii si actorii au fost implicati in aceasta scena in continua schimbare, ci si cei care se ocupa de universurile Spider-Man si Marvel in ansamblu.

„Povestea evolueaza tot timpul. Totul este o experienta de colaborare cu efort cu [seful MCU] Kevin Feige si [producatorul Spider-Man] Amy Pascal si [regizorul] Jon Watts si multi altii si lucram cu totii impreuna […] Odata ce am stiut ca ii avem pe Tobey si Andrew, evident ca avem o poveste despre Peter Parker din MCU de spus si stiam ca ii vom tine pe Tobey si Andrew pana in actul al treilea, dar cu siguranta am vorbit mult despre cum vor aparea, astfel incat sa nu se simta ca si cum ar fi fost doar Deus Ex Machina.”

Evolutiile scenei intalnirii pareau sa continue chiar pana la filmarea filmului:

„A fost nevoie de multa munca din partea tuturor – Kevin, Jon, Amy, noi toti – pentru a rezolva cu adevarat toate acestea”, a explicat McKenna. „Apoi i-am adus pe actori, iar acestia au avut apoi toate ideile lor. Realizarea unui astfel de film este o mare experienta de colaborare. si cu fiecare colaborator, devine din ce in ce mai bun. Dar se schimba. si chiar si in noaptea de dinaintea scenei de pe acoperis, cand cei trei se intalnesc si incearca sa-l convinga pe Peter din MCU sa nu apese pe buton si sa-i trimita pe acesti oameni inapoi la moarte. Acesta a fost genul de lucru la care am lucrat din nou si din nou. si apoi vin actorii si apoi rupem totul in bucati si punem totul la loc.”

in cele din urma, versiunea pe care am vazut-o pe ecran – care a multumit o multime de fani – este un punct culminant al tuturor ideilor prezentate in ciornele anterioare, lucru de care scenaristii par foarte multumiti. „Multe dintre piese sunt acolo, dar in moduri usor diferite”, a spus McKenna. „si este doar o evolutie, iar pentru noi, este doar un privilegiu sa lucram cu toti acesti oameni incredibili. si lucram cu totii impreuna, asta a fost grozav. incercam sa ne asiguram ca se ridica la inaltimea acestui concept grozav.”

Colaborarea a fost, in mod clar, o parte importanta a procesului, mai multe vedete vorbind despre orice, de la „sedinta de terapie” pe care au avut-o impreuna pana la meme-ul la care Andrew Garfield a adaugat o referinta.

Rezultatul este un film pe care noi l-am numit „cea mai intunecata si mai amuzanta intrare MCU Spider-Man de pana acum” si ca „iata ca Marvel ne arata din nou faptul ca ne are pe toti in palma”.

Joe Skrebels este editorul executiv de stiri al IGN. Urmariti-l pe Twitter. Aveti un pont pentru noi? Vreti sa discutam un posibil articol? Va rugam sa trimiteti un e-mail la [email protected].

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *