Roblox raporteaza un trimestru financiar dezamagitor

Roblox raporteaza un trimestru financiar dezamagitor

Compania care se ocupa de jocul cu acelasi nume, Roblox, a anuntat ca actiunile au scazut dramatic in acest trimestru.

Dupa cum a raportat Reuters, in urma Roblox‘s, care a anuntat ca firma nu si-a atins obiectivele trimestriale, actiunile au scazut cu 13%. Cand Roblox a devenit publica anul trecut, compania a raportat aproape 50 de milioane de utilizatori activi, care au petrecut peste 10 miliarde de ore pe platforma de jocuri. Roblox este cea mai valoroasa companie de jocuri din SUA, depasind Activision Blizzard in luna noiembrie a anului trecut.

Compania a inregistrat totusi o crestere de 20% in acest trimestru, dar, din pacate, acest lucru a fost cu 2 milioane de dolari (1,5 milioane de lire sterline) mai putin fata de previziunile sale. Acest lucru se intampla in ciuda faptului ca suma de bani cheltuita de utilizatori pe moneda de joc „Robux” a crescut cu 83%, ajungand la aproape 570 de milioane de dolari (420 de milioane de lire sterline).

Word Party, EDC in Roblox. Credit imagine: Roblox Corporation/Insomniac

Analistii sugereaza ca, pe masura ce pandemia COVID-19 se dezvolta, copiii, care sunt Roblox‘s target consumers, este mai probabil sa petreaca din nou timp afara, mai degraba decat inauntru, jucand jocuri. Roblox a incercat sa incurajeze jucatorii sa ramana pe platforma cu o serie de evenimente tematice legate de metavers. Recent, DJ David Guetta a cantat in interiorul jocului. La sfarsitul anului trecut, Paris Hilton a gazduit, de asemenea, un eveniment Paris World, unde a cantat.

Roblox a fost criticat anul trecut pentru ca a creat un sistem de tranzactionare de tip bursa in jocul sau in care publicul este format in mare parte din copii. in timp ce moneda Robux nu poate fi schimbata inapoi in bani reali in joc, acest lucru se poate face pe site-urile de pe piata neagra din afara jocului, care nu sunt reglementate de catre Roblox. Suma de bani cheltuita pe Robux in ultimul trimestru arata ca moneda din joc este una dintre principalele surse de venit ale companiei.

in alta ordine de idei, directorul general al Activision Blizzard, Bobby Kotick, ar fi donat aproape o jumatate de milion de lire sterline pentru cauze republicane. Kotick se afla in prezent in centrul unui proces de hartuire sexuala intentat impotriva companiei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *