Roblox are mai multi utilizatori zilnici decat o tara mica - Destructoid

Roblox are mai multi utilizatori zilnici decat o tara mica – Destructoid

stiam ca Roblox este mare, dar nu stiam ca este ca mare

imi petrec aproape tot timpul cufundat in lumea jocurilor video – le joc, citesc despre ele, ma uit la eseuri video despre ele… ati prins ideea. Chestia e ca, totusi, sunt adult, asa ca nu aud aproape niciodata nici macar o soapta despre Roblox, iar cand aud, o ignor pentru ca, evident, nu e pentru mine. Dar apoi vorbesc cu cineva sub varsta de zece ani si imi amintesc de gigantul absolut care este Roblox.

Nu cred ca multi dintre noi, cei mai in varsta, inteleg cat de omniprezent a devenit acest joc, pentru ca, sincer, poate fi dificil de inteles chiar daca te apuci sa sapi si sa faci cercetari. Pentru a ne ajuta pe noi, adultii care nu suntem la curent, sa intelegem mai bine, Roblox si-a publicat raportul financiar pentru anul 2021, iar anul trecut au avut aproximativ 45,5 milioane de utilizatori zilnici care au petrecut un total de 41,4 miliarde de ore in joc – o crestere de 40% si, respectiv, 35% de la an la an.

Acum, majoritatea companiilor isi raporteaza cifrele pe luna sau pe an: Minecraft raporteaza 140 de milioane de utilizatori lunari, iar League of Legends a raportat 180 de milioane de utilizatori lunari in octombrie 2021, stabilind un nou record pentru ei. Dupa cum a raportat PC Gamer, dupa aproximativ o treime de crestere in Roblox de utilizatori in ianuarie 2022 (comparativ cu ianuarie 2021), numarul sau de jucatori zilnici a crescut din nou la un numar impresionant de 54,7 milioane de jucatori zilnici, ceea ce reprezinta mai mult decat populatiile Spaniei, Australiei, Columbiei si Canadei.

Pentru mai multa perspectiva cu unele dintre cele mai populare jocuri din sfera noastra, Counter-Strike: Global Offensive are un record absolut de putin peste un milion de jucatori simultani, iar Fortnite atinge un varf de aproximativ 10-15 milioane de jucatori simultani in timpul marilor evenimente live. Chiar si asa, Roblox este o bestie in comparatie.

Acest joc este atat de mare, incat exista studiouri intregi care creeaza doar jocuri pentru a fi jucate in cadrul lui.

Uitati de Meta de la Facebook – un metavers exista deja in cadrul Roblox. Veniturile lor sunt de peste 1,9 miliarde de dolari, iar doua treimi dintre copiii cu varste intre 9 si 12 ani il joaca. Ei nu vor pleca nicaieri prea curand, asa ca este timpul ca restul industriei sa se ridice si sa acorde atentie.

Daca sunteti, de asemenea, interesati sa intrati in profunzime in Roblox‘s full 2021’s financial results, va recomand sa verificati defalcarea PC Gamer.

[Sursa imaginii recomandate: WIRED]

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *