Robert Pattinson explica cum si-a gasit vocea de liliac

Robert Pattinson explica cum si-a gasit vocea de liliac

Vocea lui Batman este aproape la fel de emblematica ca insusi Cavalerul intunecat – un marait gravuros care rasuna in toata lumea interlopa din Gotham. Deci, cu aceasta presiune, cum a gasit Robert Pattinson’s sa ia tonurile lui Batman?

La un panel recent la care a participat IGN, starul in varsta de 35 de ani din The Batman a vorbit despre cum a lucrat la propria sa voce de Batman:

„Cred ca in primele doua sau trei saptamani am facut o varietate de voci diferite pentru ca sunt doar cateva replici in primele scene pe care le-am filmat”, a explicat el. „Eu si Matt [Reeves, regizorul] ne-am cam hotarat asupra a ceva… a inceput sa se aseze intr-un loc foarte special. Mi s-a parut o progresie fata de celelalte Bat-Voice si a inceput sa fie oarecum confortabil de facut.”

Potrivit lui Pattinson, a existat o multime de incercari si erori in acele zile de inceput. Fiind distribuit cu aproximativ sapte sau opt luni inainte ca filmul sa inceapa filmarile, a avut destul timp sa experimenteze si, in cele din urma, a gasit o voce cu care a fost multumit.

„Este ciudat, dintr-o data incepe sa se simta bine”, a explicat el. „Se pare ca, cu cat intruchipezi mai mult costumul, cu atat mai mult intruchipezi personajul; a inceput sa iasa destul de organic. Cam asta am incercat sa fac cu personajul; am incercat sa ma gandesc ca el nu isi pune o voce – isi pune costumul si vocea incepe sa apara pentru el.”

Pe langa faptul ca si-a gasit vocea, Pattinson a explicat cum si-a gasit propria personalitate pentru Bruce Wayne si, mai important, motivul pentru care a devenit Batman.

„Costumul, Batmobilul, toate uneltele sale – este doar un tip obsedat in subsolul sau, construind”, a spus el. „Chiar si pistolul cu cleste – este [antieroul din Taxi Driver] Travis Bickle. Este un tip care sta acolo si se gandeste: „Orasul meu se prabuseste in jurul meu – trebuie sa construiesc aceste mici unelte””.

Dar regizorul Matt Reeves a explicat ca versatilitatea lui Pattinson a fost cheia pentru a gasi vocea potrivita.

„Unul dintre multele lucruri uimitoare la [Robert Pattinson] este ca are un control tehnic atat de incredibil asupra lui insusi… asupra instrumentului sau”, a spus el. „Poate face lucruri cu vocea lui… A fost o nebunie… Spuneam: „Oh, poti sa cobori mai jos?”. Eram ca si cum as fi spus: ‘E uimitor'”.

Batmanii anteriori si-au gasit cu totii propriul drum in voce. Desi Batman-ul lui Ben Affleck s-a folosit de vrajitoria high-tech a unui modulator de voce pentru a-si modifica tonul, se pare ca de data aceasta, totul a fost in sarcina lui Pattinson.

„A trecut prin acest proces de cautare a locului in care simtea ca ar trebui sa stea acea voce”, a explicat Reeves. „Are o ureche incredibila pentru mimica si accente. Nu exista niciun antrenor de dialect; asa este el… Vocea este una dintre caile cheie de intrare in personaj pentru tine, nu-i asa? Mi-ai spus ca, daca ai juca pe cineva cu exact accentul tau, probabil ca vocea ta nu ar iesi exact in vocea ta… Ai spune ca este adevarat? Mi se pare ca ai un proces foarte special.”

Dar cand a venit vorba, Pattinson a fost mai degraba umil in legatura cu abilitatea sa, spunand ca totul se reduce doar la formele gurii. „Pare evident in retrospectiva, dar nu-ti dai seama cu adevarat… ca intregul personaj, intreaga performanta a vocii tale consta in cate forme diferite poti face cu gura ta”, a spus Pattinson. „Dar da, nu-ti dai seama pana cand nu o faci”.

Robert Pattinson interpreteaza rolul lui Batman, alaturi de ZoГ« Kravitz in rolul Catwoman, Andy Serkis in rolul lui Alfred Pennyworth, Jeffrey Wright in rolul lui James Gordon, Colin Farrell in rolul Pinguinului si Paul Dano in rolul Enigmaticului.

The Batman este regizat de Matt Reeves, pe baza unui scenariu pe care l-a scris impreuna cu Peter Craig.

Ryan Leston este jurnalist de divertisment si critic de film pentru IGN. il puteti urmari pe Twitter.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *