Pokemon Legends Arceus review O gura de aer proaspat

Pokemon Legends Arceus review O gura de aer proaspat, odata ce treci de tutoriale | Jocuri | Divertisment

Am o mare marturisire de facut… Nu prea imi plac jocurile Pokemon. intotdeauna mi-a placut conceptul de „a-i prinde pe toti”, ma uitam la seria de desene animate cu Ash, Misty si Brock si imi place Pokemon Go (chiar daca Mewtwo continua sa ma ocoleasca). Dar in ceea ce priveste jocurile Pokemon principale, le-am gasit intotdeauna putin plictisitoare. in timp ce francizele de lunga durata precum Zelda, Mario si Metroid continua sa evolueze, sa se imbunatateasca si, in unele cazuri, sa se transforme complet, jocurile Pokemon au ramas cam la fel. De aceea am asteptat cu nerabdare Pokemon Legends: Arceus, care promite sa scuture sentimentul de stagnare si sa dea francizei un facelift foarte necesar.

Vestea buna este ca Pokemon Legends Arceus este, in mare parte, suflul de aer proaspat de care avea nevoie seria Pokemon.

in timp ce jocurile Pokemon din linia principala prezinta batalii traditionale pe rand si mecanici de joc RPG, Arceus se simte mult mai mult ca un joc de actiune si aventura.

Are in continuare batalii pe rand, nivelare si toate celelalte lucruri bune, doar ca la o scara mult mai mare si cu mult mai multa varietate.

Aceasta varietate se regaseste mai ales in modul in care abordezi intalnirile cu Pokemonii, atat in ceea ce priveste capturarea monstrilor de buzunar, cat si lupta cu ei in salbaticie.

Pe de o parte, poti folosi acoperirea pentru a te furisa pe Pokemonii nestiutori si a incerca o captura directa, sau poti merge frontal si initia lupte cu Monstrii de buzunar alerti. S-ar putea chiar sa trebuiasca sa te feresti de cateva atacuri.

Exista un sistem de lupta nou si frumos, in care poti sacrifica mai multe miscari pentru putere sau poti efectua atacuri mai usoare in succesiune rapida. Acesta adauga un strat suplimentar de strategie la sistemul de lupta, chiar daca este rareori util dincolo de intalnirile la nivel de sef.

Cel mai bun dintre toate, bataliile sunt acum fara cusur, ceea ce face ca experienta sa fie mult mai usoara.

intr-adevar, semnificatia sistemului de lupta fara cusur nu poate fi subestimata. Cu totul se intampla in timp real si fara ecrane de lupta separate, Pokemon Legends Arceus se simte mai putin ca un joc video si mai mult ca o aventura interactiva.

Am vazut o multime de oameni sustinand ca Arceus este modul in care si-au imaginat un joc Pokemon in capul lor. Sunt complet de acord si cred ca sistemul de lupta fara cusur joaca un rol important in acest sens.

Sentimentul de aventura este sporit si mai mult de sistemul de traversare, care le ofera jucatorilor sansa de a zbura prin ceruri, de a galopa prin campii si de a urca muntii cu ghearele, toate cu ajutorul partenerilor lor Pokemon.

Un efect secundar placut al acestei libertati suplimentare este ca veti intalni Pokemoni mai puternici relativ devreme in aventura, ceea ce face ca experienta sa fie mult mai provocatoare in general.

Din pacate, insa, va trebui sa suporti dialoguri si tutoriale nesfarsite inainte de a putea sa te apuci cu adevarat de aventura.

tinerea excesiva a mainii este unul dintre cele mai mari mangaieri ale mele in jocuri, iar Pokemon Legends Arceus este unul dintre cele mai proaste jocuri din memoria recenta pentru asta. Chiar mai insuportabil este atunci cand ti se arata cum sa faci acelasi lucru de doua ori – in ciuda faptului ca nu te-ai chinuit sa iti dai seama de prima data.

Povestea in sine are loc in regiunea feudala Hisui, care mai tarziu ar fi devenit Sinnoh. Joci in rolul unui tanar antrenor Pokemon care este transportat inapoi intr-o perioada in care oamenii si Pokemonii nu coexistau asa cum o fac in jocurile cu care am crescut cu totii.

Este treaba ta sa explorezi regiunea Hisui si sa alcatuiesti primul Pokedex al regiunii. in ciuda faptului ca prezinta o poveste atat de simplista, este remarcabil cat de mult dialog inutil a reusit Game Freak sa inghesuie in ea.

Pokemon Legends Arceus merita cu siguranta sa ramai cu el, dar acele prime ore sunt un adevarat chin sa treci prin el.

Doar putin mai interesant este decorul in sine. Regiunea Hisui este un vast spatiu verde cu lanturi muntoase indepartate, cascade, plaje de nisip si caverne. intr-adevar, la prima vedere, Pokemon Legends Arceus arata putin ca Breath of the Wild.

Dar, in timp ce lumea de joc vie si plina de viata a lui Breath of the Wild era plina de zone interesante de explorat si de secrete de descoperit, regiunea Hisui nu are prea multe de facut.

Poate ca este mare, dar este, de asemenea, extrem de simplu si, in unele cazuri, destul de urat. Avand in vedere cate unitati se vand jocurile Pokemon si cati bani valoreaza franciza, este o adevarata dezamagire ca nu au fost folosite mai multe resurse pentru a da un impuls vizual sau pentru a crea o lume mai interesanta.

Din fericire, sistemul de lupta nou si imbunatatit si clasica bucla de joc „prinde-i pe toti” inseamna ca va veti bucura sa jucati Pokemon Legends Arceus, odata ce ati trecut de tutoriale.

Exista cu siguranta loc pentru imbunatatiri, dar cea mai noua intrare a Game Freak in seria Pokemon este un pas mare in directia corecta.

VERDICT: 3.5/5

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *