PlayStation 5 a fost cel mai bine vandut hardware din ianuarie 2022; seria Xbox s-a clasat pe locul 2
|

PlayStation 5 a fost cel mai bine vandut hardware din ianuarie 2022; seria Xbox s-a clasat pe locul 2

NPD Group a publicat raportul privind vanzarile din ianuarie 2022 in industria jocurilor de noroc din SUA. in general, au existat cateva evolutii interesante in partea de hardware a industriei, iar pe partea de software, am avut parte de o competitie curata pentru locul de cel mai bine vandut joc. Ca intotdeauna, detaliile analizei au fost toate gestionate de analistul Mat Piscatella de la NPD.

Asadar, sa incepem cu cheltuielile totale ale industriei jocurilor. in cursul lunii ianuarie 2022, cheltuielile consumatorilor pentru hardware, continut si accesorii pentru jocuri video au scazut cu 2% fata de anul trecut, ajungand la 4,7 miliarde de dolari. O crestere procentuala de doua cifre in ceea ce priveste cheltuielile pentru hardware, determinata de consolele PlayStation 5 si Xbox Series, nu a putut compensa scaderile inregistrate in ceea ce priveste cheltuielile pentru continut si accesorii.

Klonoa: Seria Phantasy Reverie aduce Klonoa si Klonoa 2 pe PlayStation, Xbox, Switch si PC

in ceea ce priveste hardware-ul pentru jocuri, vanzarile in dolari au crescut cu 22% in comparatie cu ianuarie 2021, ajungand la un total de 300 de milioane de dolari. Acesta este cel mai mare total pentru o luna ianuarie de la totalul de 447 de milioane de dolari atins in ianuarie 2009. Platforma hardware care s-a vandut cel mai mult in aceasta luna a fost PlayStation 5, atat in unitati, cat si in dolari, in timp ce seria Xbox s-a clasat pe locul 2 la ambele masuri.

Mai jos, puteti vedea defalcarea rezultatelor privind cheltuielile consumatorilor de jocuri video din SUA.

in mod surprinzator, unul dintre cele mai bine vandute titluri este Spider-Man: Miles Morales. Acest joc s-a clasat pe locul 6 in topul celor mai bine vandute jocuri din ianuarie la nivel global, ocupand totodata locul 2 pe platformele PlayStation. Jocul se afla acum dupa Marvel’s Spider-Man si God of War (2018) in ceea ce priveste vanzarile in dolari pe toata durata de viata a titlurilor publicate de Sony din 1995 incoace.

Mai jos, puteti gasi Top 10 cele mai bine vandute jocuri video pe fiecare platforma si la nivel general:

Gran Turismo Sophy a fost anuntat de Sony AI si Polyphony; este o descoperire in materie de inteligenta artificiala capabila sa concureze cu jucatorii de top

Luna trecuta, cheltuielile pentru dispozitive mobile au scazut cu 6,8% de la an la an. Acest lucru a semnalat o revenire la tendintele de venituri pre-pandemice, dupa ce piata a fost martora la o crestere fara precedent de la an la an si de la luna la luna in cea mai mare parte a anului 2020 si 2021.

Raportul explica faptul ca, inainte de primavara anului 2020, luna ianuarie a inregistrat de obicei o crestere negativa de la o luna la alta, asa cum a fost cazul luna trecuta. De fapt, generarea de venituri in luna ianuarie a inregistrat o scadere in comparatie cu luna decembrie timp de sase ani consecutivi pana in 2020. Toate acestea pentru a spune ca scaderea cheltuielilor in ianuarie nu ar trebui sa fie considerata ca un semn al unei tendinte generale de scadere, ci mai degraba ca o revenire a sezonalitatii tipice pe piata.

Cele mai bine vandute jocuri pe platforma mobila includ suspectii obisnuiti, ca intotdeauna: Garena Free Fire, Pokemon GO, Candy Crush Saga, Roblox si Genshin Impact.

in cele din urma, raportul NPD Group vorbeste despre cheltuielile din ianuarie 2022 pentru accesorii pentru jocuri video. Piata accesoriilor a suferit un declin de 15% fata de anul trecut, totalizand 185 de milioane de dolari. Dintre toate accesoriile pentru jocuri disponibile, Xbox Elite 2 Wireless Controller ramane cel mai bine vandut accesoriu din ianuarie 2022.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *