PlatinumGames eticheteaza tendinta NFT ca fiind frustranta si fara impact pozitiv

PlatinumGames eticheteaza tendinta NFT ca fiind frustranta si fara impact pozitiv

Niciun BayoNFTta in curand

Directorii PlatinumGames, Atsushi Inaba si Hideki Kamiya, au criticat tendinta NFT, reprosand controversatei tehnologii blockchain ca nu are „niciun impact pozitiv pentru creatori”. Opinia duo-ului a fost declarata, fara echivoc, intr-un interviu acordat publicatiei de jocuri VGC.

„inteleg ca este un subiect fierbinte in acest moment si ca incepe sa ia amploare”, a declarat Inaba, CEO-ul PlatinumGames, „dar modul in care a luat amploare a fost axat pe profitabilitatea companiei, dar fara niciun impact pozitiv asupra creatorilor sau a utilizatorilor in vreun sens. Asa ca este frustrant sa vezi ca se intampla acest lucru.

„[Conversatiile] par extrem de unilaterale. „Hei, o sa faci bani! Dar in ce fel beneficiaza utilizatorul sau creatorul? Daca vreau sa-mi petrec timpul cu ceva, vreau ca acesta sa fie in beneficiul realizarii de jocuri bune.”

Fostul producator Capcom, Kamiya, a fost la fel de putin entuziasmat de tendinta NFT, criticand cu sinceritate studiouri precum Konami pentru ca au sarit in acest vagon ultra-fragil de transport de bani.

„Daca miroase a bani”, a remarcat creatorul Bayonetta, „Konami va fi acolo intr-o clipa!”.

Fiind un studio important, PlatinumGames se afla oarecum in minoritate atunci cand vine vorba de a se opune tehnologiei NFT. Companii precum Ubisoft, Square Enix, Electronic Arts, Team17 si chiar si unii dezvoltatori independenti s-au grabit sa se urce pe „treapta de jos” a scarii NFT, subtire ca hartia. in timp ce unele dintre studiourile mentionate mai sus au efectuat rasturnari de situatie jenante in fata batjocurii publicului, altele s-au dublat, convinse ca este pur si simplu vina publicului pentru ca nu a intrat in program.

Pe langa subiectul fierbinte al NFT-urilor, Inaba si Kamiya au comentat, de asemenea, despre viitorul Bayonetta 3, precum si despre recentul shmup lansat de Platinum Sol Cresta, jocul anulat Scalebound, si mostenirea generala a studioului in cadrul genului de actiune. Puteti consulta interviul complet pe VGC.

Chris Moyse

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *