Platinum Games: NFT-urile ar putea deveni importante

Platinum Games: NFT-urile ar putea deveni importante, dar primele exemple nu sunt grozave

sefii Platinum Games, Atsushi Inaba si Hideki Kamiya, au comentat unul dintre cele mai vehiculate subiecte din jocuri in ultima vreme, acesta fiind blockchain si tehnologiile NFT. Vorbind pentru VGC, Inaba – care este presedinte si CEO al studioului Bayonetta – a declarat ca studioul nu s-a gandit prea mult la spatiul blockchain/NFT, dar a spus ca primele exemple nu au fost deloc o idee. Vicepresedintele Kamiya a reactionat la fel si a spus ca nu a fost surprins sa vada Konami implicandu-se in acest spatiu.

„inteleg ca este un subiect fierbinte in acest moment si ca incepe sa ia amploare, dar modul in care a luat amploare a fost axat pe profitabilitatea companiei, dar fara niciun fel de impact pozitiv asupra creatorilor sau utilizatorilor. Deci este frustrant sa vezi ca se intampla acest lucru”, a declarat Inaba.

Inaba a spus ca a observat o tendinta conform careia cei care doresc sa se implice in NFT cauta sa faca bani rapid. „Oamenii care incearca sa promoveze NFT-urile si sa se asocieze cu companiile de jocuri, conversatiile lor par extrem de unilaterale. ‘Hei, o sa faci bani! Dar in ce fel beneficiaza utilizatorul sau creatorul? Daca vreau sa-mi petrec timpul pe ceva, vreau ca acesta sa fie in beneficiul realizarii de jocuri bune”, a declarat Inaba.

Executivul a recunoscut ca NFT-urile vor avea probabil un anumit loc in afacerea jocurilor video in viitor, dar primele exemple au lasat mult de dorit in ochii sai.

„Pe masura ce continutul devine din ce in ce mai digital, cred ca NFT ca si concept va capata o mai mare importanta, dar cred ca primii care l-au adoptat il vad doar ca pe o modalitate de a profita cat mai mult posibil. Sincer sa fiu, nu este ceva la care sunt interesata sa iau parte”, a declarat Inaba.

De asemenea, in cadrul interviului, Kamiya a declarat ca nu a fost surprins sa vada o alta companie japoneza proeminenta de jocuri, Konami, implicandu-se atat de repede in NFT-uri. „Nu chiar. Daca miroase a bani, Konami va fi acolo intr-o clipita!”, a spus el.

„Sincer, nu ma intereseaza deloc acest subiect. Cred ca ceea ce tocmai a spus Inaba-san a rezonat cu adevarat cu mine, deoarece ma consider un utilizator in sufletul meu, mai mult decat un om de afaceri. Nu are niciun beneficiu pentru utilizatori in acest moment. in viitor, daca va fi extins intr-un mod care sa aiba o latura pozitiva pentru utilizatori, atunci poate ca voi incepe sa fiu interesat de ceea ce fac cu el. Dar nu vad asta in acest moment”.

Interviul complet al VGC este plin de informatii interesante despre companie si despre viitorul acesteia – cititi-l aici.

NFT-urile, in special, au fost unul dintre cele mai discutate elemente ale jocurilor si ale spatiului tehnologic mai larg in ultimul an sau cam asa ceva. Recent, platforma de jocuri indie Itch.io a criticat NFT-urile si companiile care le sustin. Consultati rezumatul realizat de GameSpot pentru a afla mai multe despre pozitia unor companii de jocuri video precum Ubisoft, EA, Nintendo, EA si Xbox fata de acestea.

Este posibil ca GameSpot sa primeasca un comision din ofertele de vanzare cu amanuntul.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *