Personalul Activision

Personalul Activision, „sub observatie” in urma achizitiei Microsoft

Presedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat ca personalul de la Activision Blizzard va fi „sub control” in urma achizitionarii editorului.

Luna trecuta, Microsoft a cumparat Activision Blizzard intr-o tranzactie in valoare de aproximativ 50 de miliarde de lire sterline, iar Comisia Federala pentru Comert din SUA desfasoara in prezent o ancheta antitrust.

Achizitia vine dupa ce Activision a fost afectata de un proces intentat de Departamentul pentru ocuparea echitabila a fortei de munca si locuinte din California si de un altul intentat de Comisia americana pentru valori mobiliare si burse, in urma mai multor acuzatii de hartuire sexuala, discriminare si comportament necorespunzator la locul de munca.

intre timp, propriul sau personal a depus si el o plangere, sustinand ca societatea a recurs la intimidare si la „tactici coercitive” pentru a inabusi personalul care incerca sa imbunatateasca conditiile de lucru.

De asemenea, s-a afirmat ca directorul general al Activision, Bobby Kotick, era la curent cu acuzatiile de comportament sexual neadecvat in cadrul companiei inca din 2018, dar nu a informat consiliul de administratie al Activision. Un raport al Wall Street Journal a sugerat, de asemenea, ca Kotick a jucat un rol de prima mana in cultura care a implicat Activision in procese de hartuire sexuala si investigatii ale Comisiei pentru valori mobiliare si burse.

Bobby Kotick, presedinte si director executiv al Activision Blizzard in 2014 CREDIT: Javier Rojas

Vorbind la CNBC (via VGC) despre acuzatii, Smith a declarat: „Nu am avut nici o problema: „Asteptam astazi ca echipa de conducere de la Activision Blizzard sa faca din cultura si siguranta la locul de munca o prioritate de top in fiecare zi, pana in ziua in care, speram, se va incheia aceasta tranzactie. Apoi vom prelua noi si trebuie sa ne luam acelasi angajament.”

El a fost apoi intrebat daca asta inseamna ca schimbarile de conducere sunt iminente. „Ceea ce am spus este ca vor fi unele aspecte care se vor schimba, dar totul va fi o noua echipa care va lucra impreuna”.

„Cel mai important este ca vrem sa vedem cum evolueaza cultura si vom vedea cum se comporta oamenii de acum si pana in ziua in care se va inchide acest lucru, presupunand ca va fi aprobat”, a continuat Smith. „si atunci vom avea ocazia sa ne asiguram ca avem oamenii potriviti in pozitia potrivita. Cred ca ar trebui sa traim cu totii intr-o lume in care suntem sub control. Vreau sa spun ca lumea se schimba, cred ca in mare parte intr-un mod pozitiv.

„Este doar inca un exemplu de situatie in care ne vom servi angajatii cel mai bine daca vom accepta oportunitatea de a ne schimba”.

Aceasta urmeaza comentariilor sefului Xbox, Phil Spencer, care a declarat in cadrul unei convorbiri telefonice: „Asteptam cu nerabdare sa lucram cu miile de angajati ai Activision Blizzard cu aceeasi abordare de incluziune proactiva si parteneriat pe care o extindem catre fiecare membru al familiei Microsoft”.

„Credem cu tarie ca echipele extraordinare de la Activision Blizzard au in fata cea mai buna munca a lor si asteptam cu nerabdare sa ne asiguram ca se simt in siguranta, sustinuti si implicati in fiecare aspect al muncii lor in continuare.”

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *