Parintii sunt lasati in asteptare in timp ce Pfizer intarzie vaccinarea copiilor sub 5 ani

Parintii sunt lasati in asteptare in timp ce Pfizer intarzie vaccinarea copiilor sub 5 ani

Studiile in curs de desfasurare au analizat impactul potential al extinderii utilizarii vaccinurilor la acei bebelusi si copii mici. Totusi, procesul nu a fost unul simplu. in decembrie 2021, de exemplu, datele initiale au indicat ca cei cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 4 ani ar avea probabil nevoie de o a treia doza din schema de vaccinare, avand in vedere raspunsurile mai putin solide de la seria initiala de doua doze.

Astazi, Pfizer a anuntat, ca va „prelungi prezentarea lor de rulare” pentru vaccinul Pfizer-BioNTech.

„Studiul la copiii cu varste cuprinse intre 6 luni si 4 ani este in curs de desfasurare, iar datele privind primele doua doze de 3 Вµg la aceasta grupa de varsta sunt impartasite cu FDA in mod constant”, a precizat Pfizer. „Cazurile continua sa se acumuleze in conformitate cu protocolul studiului si se genereaza mai multe date, deoarece ratele de infectie si de imbolnavire raman ridicate la copiii de aceasta varsta, in special din cauza recentei cresteri a numarului de cazuri de Omicron.”

A treia doza este cea care adauga intarzierea. „Avand in vedere ca studiul avanseaza intr-un ritm rapid, companiile vor astepta datele privind cele trei doze, deoarece Pfizer si BioNTech continua sa creada ca ar putea oferi un nivel mai ridicat de protectie la acest grup de varsta”, explica Pfizer. „Acest lucru este, de asemenea, sustinut de observatiile recente ale datelor privind rapelurile in trei doze la alte cateva grupe de varsta, care par sa mareasca semnificativ nivelurile de anticorpi neutralizanti si protectia reala a vaccinului omicron in comparatie cu regimul cu doua doze.”

inseamna ca, in loc sa se autorizeze extinderea la persoanele mai tinere in cateva zile sau saptamani, acum va fi mai tarziu, in 2022, inainte ca acest lucru sa se intample. Pfizer spune ca se asteapta sa aiba datele privind protectia cu trei doze disponibile candva la inceputul lunii aprilie. Dupa aceea, FDA si CDC isi vor da verdictul asupra desfasurarii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *