Paradox Interactive publica un raport extern privind cultura studioului in urma problemelor de hartuire

Paradox Interactive publica un raport extern privind cultura studioului in urma problemelor de hartuire

Paradox Interactive a publicat un raport extern privind cultura de lucru a studioului, ca urmare a problemelor de hartuire care au fost ridicate anul trecut in cadrul unui sondaj de opinie realizat in randul personalului.

Dupa cum a raportat Eurogamer, raportul a fost intocmit de Gender Balance – o firma suedeza specializata in probleme de discriminare, hartuire si egalitate – iar rezultatele sale confirma faptul ca exista probleme culturale in cadrul Paradox care favorizeaza comportamentul nepotrivit.

„Credem ca o transparenta totala este cea mai buna modalitate de a merge mai departe si de a aborda problemele si comportamentele care au fost identificate”, a declarat seful de personal al Paradox, Mattias Lilja, ca raspuns la raportul si la recomandarile din partea Gender Balance.

intr-un interviu separat cu Direkt, care a fost furnizat catre Eurogamer cu traducere in limba engleza, Lilja a declarat: „Acum ajungem la fundul problemei si avem o imagine concreta a acesteia”.

Crusader Kings 3. Credit: Paradox Interactive

„Raportul este un prim pas pentru ca noi sa abordam cu adevarat aceste probleme si sa reducem decalajul de incredere care exista. Toata lumea ar trebui sa se simta in siguranta la Paradox si sa prospere, aceasta este responsabilitatea noastra de a ne asigura.”

Lilja continua sa abordeze raportul, spunand ca Gender Balance se astepta la cazuri mai grave si a gasit mai putine, dar a descoperit comportamente de „jargon nepotrivit/neplacut” care „afecteaza femeile intr-o masura mai mare decat barbatii, ceea ce este complet inacceptabil”. Acesta este punctul de plecare pentru planul nostru de actiune”.

Raportul recunoaste, de asemenea, un numar mic de cazuri descrise ca fiind „hartuire severa sau evidenta sau hartuire sexuala”, precum si „limbaj dur si degradant, ridiculizare, critici recurente si rautacioase, punerea la indoiala in mod nedrept a competentei, intreruperea sau vorbirea peste cineva in timpul sedintelor, precum si blamarea si invinuirea”.

Femeile au raportat, de asemenea, un comportament de complimente si comentarii nesolicitate cu privire la aspectul lor, impreuna cu utilizarea frecventa a stereotipurilor negative si de gen.

Raportul complet detaliaza in continuare ca cazurile identificate nu au dus la incetarea contractului de munca sau la implicarea politiei, dar ca „alte masuri au intrat in joc”, precizand totodata ca managerii nu au pregatirea si sprijinul necesar pentru aceste incidente.

De atunci, Paradox Interactive a imbunatatit politicile privind hartuirea, a consolidat structura de sprijin pentru management si resurse umane si si-a actualizat liniile directoare pentru evenimente.

„Acest raport este un pas important pentru a face din Paradox un loc de munca in care toata lumea se simte in siguranta si se poate bucura de munca sa, iar noi suntem profund recunoscatori tuturor celor care au facut un pas inainte in procesul acestui audit”, a declarat Lilja.

in alte stiri, Dead Island 2 ar putea fi lansat in martie 2023.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *