Unele aplicatii metaversale sunt "periculoase prin design"

O companie de asigurari spune ca cererile de despagubire legate de VR au crescut cu 31% in 2021

Potrivit unei companii de asigurari din Marea Britanie, in 2021 s-a inregistrat o crestere de 31% a cererilor de despagubire pentru continut casnic in legatura cu accidentele legate de VR.

Dupa cum a raportat The Guardian (via PC Gamer), compania de asigurari Aviva a declarat ca despagubirile de asigurare legate de VR au crescut cu 31% in 2021. in general, revendicarile legate de VR au crescut cu 68% din 2016.

Desi aceste statistici se aplica doar pentru anul 2021, Aviva a confirmat ca a primit deja cereri de asigurare de la persoane din 2022 care au primit console VR de Craciun.

Aviva a adaugat ca valoarea medie a cererii de despagubire a fost de aproximativ 650 de lire sterline si a enumerat mai multe exemple de daune provocate de jocul VR. Unul dintre acestea a implicat un jucator care si-a aruncat controlerul intr-un televizor atunci cand un zombi a sarit la el intr-un joc, in timp ce un copil a distrus „doua figurine de designer” atunci cand a dat cu mana pe ceva in joc. in general, au existat mai multe rapoarte despre ecrane de televizor crapate in care VR a fost de vina.

PSVR. Credit: Sony Interactive Entertainment

„Pe masura ce noile jocuri si gadgeturi devin populare, vedem adesea acest lucru jucandu-se in cererile de despagubire facute de clientii nostri”, a declarat Kelly Whittington, care este directorul de despagubiri pentru proprietati din Marea Britanie al Aviva. Whittington a mai spus ca „in trecut am vazut tendinte similare care implicau console cu telefoane mobile, jocuri de fitness si chiar jocuri de genul fidget spinner necinstite.”

„Aceste dispozitive pot fi o mare sursa de distractie, dar ii incurajam pe oameni sa fie atenti la ceea ce ii inconjoara”, a adaugat Whittington.

Pe The Guardian impartaseste, un subreddit – numit VR to ER – include o multime de inregistrari cu aceste accidente VR. O privire prin subreddit dezvaluie oameni care s-au taiat la maini, au lovit ventilatoare de tavan cu uppercut, au lovit orbeste copii si si-au rupt controlerele.

in alte stiri despre jocuri, clasicul Nintendo 64 GoldenEye 007 ar putea avea o remasterizare anuntata „in urmatoarele cateva saptamani”, potrivit unui insider de incredere care are cunostinte despre proiect.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *