Unele aplicatii metaversale sunt "periculoase prin design"

O companie de asigurari spune ca cererile de despagubire legate de VR au crescut cu 31% in 2021

Potrivit unei companii de asigurari din Marea Britanie, in 2021 s-a inregistrat o crestere de 31% a cererilor de despagubire pentru continut casnic in legatura cu accidentele legate de VR.

Dupa cum a raportat The Guardian (via PC Gamer), compania de asigurari Aviva a declarat ca despagubirile de asigurare legate de VR au crescut cu 31% in 2021. in general, revendicarile legate de VR au crescut cu 68% din 2016.

Desi aceste statistici se aplica doar pentru anul 2021, Aviva a confirmat ca a primit deja cereri de asigurare de la persoane din 2022 care au primit console VR de Craciun.

Aviva a adaugat ca valoarea medie a cererii de despagubire a fost de aproximativ 650 de lire sterline si a enumerat mai multe exemple de daune provocate de jocul VR. Unul dintre acestea a implicat un jucator care si-a aruncat controlerul intr-un televizor atunci cand un zombi a sarit la el intr-un joc, in timp ce un copil a distrus „doua figurine de designer” atunci cand a dat cu mana pe ceva in joc. in general, au existat mai multe rapoarte despre ecrane de televizor crapate in care VR a fost de vina.

PSVR. Credit: Sony Interactive Entertainment

„Pe masura ce noile jocuri si gadgeturi devin populare, vedem adesea acest lucru jucandu-se in cererile de despagubire facute de clientii nostri”, a declarat Kelly Whittington, care este directorul de despagubiri pentru proprietati din Marea Britanie al Aviva. Whittington a mai spus ca „in trecut am vazut tendinte similare care implicau console cu telefoane mobile, jocuri de fitness si chiar jocuri de genul fidget spinner necinstite.”

„Aceste dispozitive pot fi o mare sursa de distractie, dar ii incurajam pe oameni sa fie atenti la ceea ce ii inconjoara”, a adaugat Whittington.

Pe The Guardian impartaseste, un subreddit – numit VR to ER – include o multime de inregistrari cu aceste accidente VR. O privire prin subreddit dezvaluie oameni care s-au taiat la maini, au lovit ventilatoare de tavan cu uppercut, au lovit orbeste copii si si-au rupt controlerele.

in alte stiri despre jocuri, clasicul Nintendo 64 GoldenEye 007 ar putea avea o remasterizare anuntata „in urmatoarele cateva saptamani”, potrivit unui insider de incredere care are cunostinte despre proiect.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.