Nu va asteptati ca corporatiile sa va surprinda

Nu va asteptati ca corporatiile sa va surprinda

in urma lui Spider-Man: No Way Home, personajele clasice sunt din nou in voga. Deja alte filme de benzi desenate se misca pentru a face echipa cu mai multe versiuni ale propriilor favoriti, fie ca este vorba de Batman al lui Michael Keaton sau de eroii din Blues Clues. Dar cat de mult este prea mult?

in cadrul unei discutii ample la DICE 2022, regizorul Avengers Endgame, Joe Russo, a declarat ca este o intrebare cu care industria s-a luptat in mod constant, ceea ce a dus la decizii precum uciderea a jumatate din MCU in Infinity War (si apoi aducerea lor inapoi). De asemenea, el a spus ca agenda corporatista este lipsita de inovatie, sustinand ca creativii trebuie sa tina in frau corporatiile care vor sa duca tendintele populare in pamant.

„Agenda corporatista este: iti place inghetata de ciocolata? Ei bine, iata inghetata de ciocolata cu fulgi, iata inghetata de ciocolata cu caramel… Este treaba lor sa porneasca imprimanta de bani”, a spus Russo. „Este treaba creativului sa spuna: „La naiba, nu stiu daca vreau sa ma uit la asta”.””

Russo a spus ca este sarcina creativilor sa „impinga in spate imprimanta de bani” si sa incerce sa faca ceva radical care sfideaza asteptarile.

„Asa ca da, prea mult dintr-un singur lucru este un lucru rau, dar cred ca exista suficienti creatori si inovatori in acest spatiu unde te poti astepta sa fii surprins”, a spus Russo. „Doar nu va asteptati ca corporatiile sa va surprinda”.

Comentariile lui Russo vin pe fondul unei avalanse de interes pentru filme precum Spider-Man: Into the Spider-Verse, care au reusit sa valorifice cu succes proprietati clasice pentru a crea filme extrem de populare. Atat The Flash, cat si Batgirl sunt asteptate sa readuca in scena personaje clasice ale lor si exista zvonuri ca Charles Xavier, interpretat de Patrick Stewart, isi va face loc in Doctor Strange In the Multiverse of Madness.

Razboiul Stelelor, care este de asemenea detinut de Disney, s-a bazat din ce in ce mai mult pe nostalgie. Cartea lui Boba a fost incarcata de referinte la filme mai vechi si la alte medii, inclusiv la raufacatori care au aparut mai ales in benzile desenate. Natura autoreferentiala a universului Star Wars a starnit discutii cu privire la faptul ca Disney se bazeaza pe familiaritate pentru a impaca fanii.

intrebat cum ar putea aborda el universul Star Wars, Russo a ezitat, spunand ca „exista intotdeauna un motor creativ in spatele [francizelor precum Star Wars] care este pasionat de material, care traieste pentru material, care sangereaza pentru material” si ca depinde de ei sa se asocieze cu alti creatori.

Russo insusi lucreaza in acest moment la alte proiecte in afara MCU, inclusiv la o adaptare pentru televiziune a filmului The Warriors. De asemenea, a dezvoltat un interes sanatos pentru industria jocurilor, spunand ca se asteapta ca jocurile sa depaseasca filmele si ca „viitorul nu este 2D”.

Deocamdata, personajele clasice sunt la fel de populare ca intotdeauna, iar o multime de alte filme vor folosi probabil conceptia multiversului pentru a readuce vechii favoriti. Asteptati-va ca acest lucru sa continue cu Doctor Strange in the Multiverse of Madness, care se lanseaza in luna mai.

Kat Bailey este editor senior de stiri la IGN.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *