Nintendo avertizeaza ca vor exista mai multe penurii de Switch legate de semiconductori pentru 2022

Nintendo avertizeaza ca vor exista mai multe penurii de Switch legate de semiconductori pentru 2022

‘Nu am vazut semne de schimbari majore de cand am intrat in 2022’

Mai multe penurii la Nintendo Switch ar putea avea loc pe parcursul anului 2022, presedintele companiei readucand recent asteptarile sub control prin intermediul unui nou Q&A.

Vorbind cu investitorii, seful Nintendo, Shuntaro Furukawa, le da tuturor mai intai vestile bune. in ciuda sanselor coplesitoare, Nintendo a reusit sa satisfaca cererea din prima jumatate a anului 2021 „in intreaga lume”. Dar cand a venit luna octombrie, lucrurile au devenit mult mai dificile.

Furukawa afirma ca, la intrarea in acea perioada a sezonului de sarbatori, vanzarile au crescut, ceea ce a avut un impact asupra stocurilor din diverse parti ale lumii. El se refera, desigur, la cicatrizarea foarte publica a Switch-ului in Japonia si Europa, care s-a extins in principal la modelul OLED in acea perioada. El explica, de asemenea, ca penuria din SUA a avut loc mai tarziu in 2021, incepand cu a treia saptamana din noiembrie si pana in decembrie: o situatie care nu a cedat venind in 2022.

Asadar, exista speranta pentru depasirea penuriei de Nintendo Switch la nivel global? Ei bine, nu prea, conform acestui raspuns al lui Furukawa:

„inca de la inceputul acestui an fiscal, am spus ca perspectivele sunt incerte din cauza lipsei de semiconductori si a altor componente. Nu am vazut semne de schimbari majore de cand am intrat in 2022, asa ca situatia ramane aceeasi”.

Mai tarziu, in cadrul sesiunii de intrebari si raspunsuri, Furukawa arunca ceva mai multa lumina asupra situatiei, spunand ca penuria de componente a afectat profitul brut al companiei. Pe scurt, el pregateste investitorii din timp, mergand chiar pana la a afirma ca „[modelul] Nintendo Switch OLED are o marja de profit mai mica decat Nintendo Switch si Nintendo Switch Lite”. Daca nu vor exista schimbari „drastice”, profiturile nu se vor imbunatati pe parcursul urmatorului an fiscal „si chiar mai departe”.

Stabilirea asteptarilor este un lucru pe care Furukawa il face de mult timp, chiar inainte de inceperea anului 2022. si, desi a existat o sansa ca lucrurile sa se schimbe odata cu noul an, nu pare sa fie in carti.

Chris Carter

Reviews Director, Co-EIC – Chris se bucura cu aviditate de Destructoid inca din 2008. in cele din urma a decis sa faca pasul urmator, sa-si faca un cont si sa inceapa sa scrie pe blog in ianuarie 2009. Acum, este membru al personalului!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *