Nintendo "apreciaza" fortele de ordine in urma condamnarii la inchisoare a lui Gary Bowser

Nintendo „apreciaza” fortele de ordine in urma condamnarii la inchisoare a lui Gary Bowser

Nintendo a publicat o declaratie in care apreciaza aplicarea legii din SUA in urma vestii ca Gary Bowser va executa o pedeapsa de 3 ani de inchisoare pentru implicarea sa in grupul de hackeri Team Xecuter.

in 2020, Gary Bowser a fost arestat alaturi de un alt membru al Team Xecuter pentru ca ar fi vandut „dispozitive ilegale” care permiteau utilizatorilor sa joace jocuri video piratate pe console precum Nintendo Switch si 3DS.

Bowser ar fi fost acuzat de 11 infractiuni, desi a pledat vinovat la doua capete de acuzare – trafic de dispozitive de eludare si conspiratie pentru eludarea masurilor tehnologice si pentru trafic de dispozitive de eludare – in schimbul renuntarii la celelalte acuzatii.

„Se estimeaza ca aceasta schema de piraterie a provocat pierderi de peste 65 de milioane de dolari (48 de milioane de lire sterline) companiilor de jocuri video”, a declarat procurorul Nick Brown. „Dar pagubele depasesc aceste intreprinderi, aducand prejudicii dezvoltatorilor de jocuri video si studiourilor mici si creative ale caror produse si munca grea sunt practic furate atunci cand jocurile sunt piratate.”

in decembrie s-a anuntat ca Bowser va trebui sa plateasca Nintendo 10 milioane de dolari (7,4 milioane de lire sterline) intr-un proces civil separat, alaturi de cele 4,5 milioane de dolari (3,2 milioane de lire sterline) care au facut parte din acordul de recunoastere a vinovatiei.

Vocea publica si vanzatorul principal al celebrului grup de piraterie de jocuri video a fost condamnat la peste 3 ani de inchisoare pentru conspiratie – Managerul de nivel inalt a servit drept legatura intre hackeri si baza de clienti https://t.co/f664tTw53R

Saptamana trecuta a fost dezvaluit faptul ca guvernul SUA a facut presiuni pentru ca Bowser sa execute, de asemenea, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu inca trei ani de eliberare supravegheata. Apararea sa a sustinut ca instanta a incercat sa „‘trimita un mesaj’ de descurajare generala prin impunerea unei pedepse lungi” si a solicitat o pedeapsa de 19 luni (din care 16 au fost deja executate).

Acum s-a confirmat ca Bowser a fost condamnat la 40 de luni de inchisoare.

„Nintendo apreciaza munca asidua si eforturile neobosite ale procurorilor federali si ale agentiilor de aplicare a legii pentru a reduce activitatile ilegale la scara globala care cauzeaza prejudicii grave Nintendo si industriei jocurilor video”, se arata in declaratia Nintendo.

„in mod special, Nintendo doreste sa multumeasca Biroului Federal de Investigatii (FBI), Investigatiilor de Securitate Interna (HSI) din cadrul Departamentului de Securitate Interna, Biroului Procurorului SUA pentru Districtul de Vest din Washington, Sectiei de Criminalitate Informatica si Proprietate Intelectuala din cadrul Departamentului de Justitie al SUA si Biroului de Afaceri Internationale al Departamentului de Justitie pentru contributia si asistenta lor semnificativa.”

Primul Nintendo Direct din 2022 a trecut. La inceputul acestei saptamani (9 februarie), fanii Nintendo au avut parte de aproximativ 40 de minute de noi trailere, anunturi si noutati pentru platforma Nintendo Switch. Daca nu ati reusit sa prindeti live Direct-ul – sau pur si simplu doriti o recapitulare – fiecare trailer si anunt din cadrul Nintendo Direct poate fi vazut aici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *