Nacon va achizitiona dezvoltatorul Daedalic Entertainment pentru LotR: Gollum

Nacon va achizitiona dezvoltatorul Daedalic Entertainment pentru LotR: Gollum

Un editor care sa le conduca pe toate

in cea mai recenta dintr-o litanie din ce in ce mai mare de fuziuni si achizitii din industrie, editorul Nacon si-a anuntat intentia de a achizitiona studioul Daedalic Entertainment.

in urma achizitiei, care se pare ca se va incheia pentru aproximativ 53 de milioane de euro (60 de milioane de dolari americani), Nacon va achizitiona studioul din Hamburg si catalogul sau de IP-uri de jocuri de aventura. Cele doua companii nu sunt straine una de cealalta, lucrand deja in prezent impreuna la viitoarea lansare The Lord of the Rings (Stapanul inelelor): Gollum.

„Am stiut, prin colaborarea noastra actuala pe Gollum, ca Nacon si Daedalic impartasesc aceleasi valori si aceleasi obiective de a oferi experiente unice jucatorilor”, remarca directorul executiv al Nacon, Alain Falc, intr-un comunicat de presa. „Prin urmare, a parut logic sa mergem mai departe impreuna si suntem extrem de fericiti de aceasta achizitie. Ea reprezinta un pas important in strategia Nacon.”

„Dupa ani plini de evenimente in care am iesit mereu invingatori, ma simt mandru cand privesc in urma la ultimii 15 ani si la dezvoltarea companiei”, este de acord fondatorul si CEO-ul Daedalic, Carsten Fichtelmann. „Daedalic Entertainment s-a impus ca editor si dezvoltator de jocuri exceptionale in diverse genuri si pe toate platformele relevante si si-a consolidat aceasta pozitie la nivel global. impreuna cu Nacon, facem acum urmatorul pas pentru a ne dezvolta in continuare catalogul de jocuri create de propria noastra echipa, precum si de multe studiouri indie incredibile.”

Daedalic Entertainment va continua sa functioneze sub conducerea sa actuala, iar Nacon va oferi sprijin studioului in ceea ce priveste dezvoltarea, finantarea, marketingul si distributia viitoarelor titluri ale studioului. Nacon insusi a devenit un jucator increzator in spatiul jocurilor AA, iar in prezent are la orizont mai multe lansari interesante, inclusiv RPG-ul robotic Steelrising, Monster Masher Rogue Lords, si jocul de actiune cinematografica RoboCop: Rogue City.

Chris Moyse

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *