Monitorul QD-OLED de la Alienwares pare scump

Monitorul QD-OLED de la Alienwares pare scump, dar de fapt nu este asa

Noul Alienware AW3423DW dispune de o pelicula cu puncte cuantice deasupra panoului OLED, ambele create de Samsung. Ecranele OLED cu puncte cuantice ar putea fi intr-o buna zi mult mai raspandite daca tehnologia se dovedeste a fi fiabila, avand in vedere ca acestea vin cu majoritatea (daca nu toate) beneficiile OLED, dar sunt mult mai ieftine de produs. Ca urmare a utilizarii acestei tehnologii si fiind un ecran OLED in general, noul model Alienware ar trebui sa ofere o gama larga de culori, contraste ridicate, negri profunzi si o reproducere fidela a culorilor.

Afisajele OLED sunt mai frecvente in cazul televizoarelor, unde ratele de reimprospatare sunt, in general, mai putin importante decat in jocuri. Cu toate acestea, noul Alienware reuseste sa bifeze ambele optiuni, oferind o imagine excelenta combinata cu o rata de reimprospatare rezonabil de ridicata de 175 Hz. Acest lucru il face optim pentru jocurile rapide, cum ar fi shooterele la prima persoana sau MOBA-urile. De asemenea, are o rezolutie de 3440 x 1400 si un raport de aspect 21:9, precum si un timp de raspuns de 0,1 ms.

Cand vine vorba de luminozitate, exista o diferenta mare intre luminozitatea sa de baza si luminozitatea maxima pe care o poate atinge. Luminozitatea tipica este destul de modesta, de 250 de nits, dar Alienware promite ca poate atinge pana la 1000 de nits la varf. Ramane de vazut daca acest lucru va fi adevarat sau nu – monitorul este certificat DisplayHDR TrueBlack 400, asa ca 1000 de nits ar putea fi un pic exagerat. Sa nu uitam ca acesta este un ecran curbat, ceea ce este un gust dobandit, dar adauga la imersiunea in jocuri.

Per total, noul monitor Alienware QD-OLED de 34 de inchi suna fantastic pe hartie. Desi se afla la limita superioara a preturilor monitoarelor de jocuri, acesta are o multime de putere pentru aceasta eticheta de pret. Cu o data de lansare de 29 martie 2022, va starni, fara indoiala, mult interes odata ce va ajunge pe rafturi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *