Miscarea lui Mark Zuckerberg de a redenumi Facebook ca Meta ca l-a costat 500 de miliarde de dolari

Miscarea lui Mark Zuckerberg de a redenumi Facebook ca Meta ca l-a costat 500 de miliarde de dolari

Mark Zuckerberg si compania sa de tehnologie din Facebook au facut schimbari masive anul trecut, anuntand un rebranding in Meta.

Cu un nou accent pus pe metavers, noua companie mama din Meta era destinata sa schimbe cursul in lumea tehnologiei, cu Zuckerberg in frunte.

Cu toate acestea, la patru luni de la rebranding, atat Meta, cat si valoarea lui Zuckerberg au inregistrat o scadere masiva si, potrivit New York Magazine, compania a pierdut peste 500 de miliarde de dolari in capitalizarea de piata.

Acest lucru a facut ca Meta, care a fost odata una dintre primele cinci cele mai mari companii din lume in ceea ce priveste cota de piata, sa priveasca acum in afara top zece.

Meta a fost inlocuita de companii precum TSMC, Berkshire Hathway si Tencent. Compania care a avut candva o capitalizare de piata de un trilion de dolari este acum pe punctul de a face implozie si se pare ca ne putem indrepta spre una dintre cele mai grave spirale descendente vazute vreodata in lumea tehnologiei.

Cititi si: Horizon Forbidden West: Care sunt cele mai bune piese de armura si cum sa le obtii?

Nu doar rebrandingul a cauzat prabusirea Meta si a numeroaselor sale brate, deoarece schimbarea numelui a venit cu alte noi modificari, cum ar fi concentrarea pe metavers.

in plus, odata cu noile schimbari, compania a fost lovita de diverse controverse in ultimii ani in ceea ce priveste scurgerile de informatii care au implicat datele private ale utilizatorilor Facebook.

Chiar si cu toate controversele si problemele legate de Meta si Facebook, celelalte brate majore ale companiei, precum Instagram si Whatsapp, continua sa produca bani.

Cu toate acestea, in conditiile in care Zuckerberg continua sa paseasca pe calea pe care a creat-o in dezvoltarea metaversului, se pare ca profiturile din Instagram si Whatsapp nu vor conta pe termen lung si va fi interesant de vazut daca pariul cofondatorului Facebook va da roade in cele din urma.

Desi compania a pierdut aproape jumatate din capitalizarea sa bursiera in ultimii ani, Meta mizeaza in continuare pe riscul pe care Zuckerberg si l-a asumat cu planurile de viitor ale companiei si doar timpul va spune daca va functiona sau va provoca o noua prabusire pe care nu o poate gestiona.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *