Microsoft a abordat Activision Blizzard in legatura cu o achizitie la doar 3 zile dupa raportul lui Bobby Kotick

Microsoft a abordat Activision Blizzard in legatura cu o achizitie la doar 3 zile dupa raportul lui Bobby Kotick

Pe 16 noiembrie, Wall Street Journal a relatat ca Bobby Kotick, CEO-ul Activision Blizzard, stia despre acuzatiile de agresiune sexuala si comportament neadecvat care au avut loc in cadrul companiei, dar nu a dezvaluit aceste informatii consiliului de administratie al companiei. Doar trei zile mai tarziu, pe 19 noiembrie, CEO-ul Microsoft Gaming Phil Spencer a initiat o convorbire cu Kotick care avea sa duca la achizitionarea de catre Microsoft a Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari.

Aceste detalii si multe altele au fost dezvaluite intr-un document de reglementare care a fost impartasit prin intermediul CNBC si arata ca Spencer a discutat „un subiect diferit” inainte de a-i spune lui Kotick ca Microsoft dorea sa vorbeasca cu el despre oportunitati strategice intre cele doua companii.

„Pe 19 noiembrie 2021, in cursul unei conversatii pe un subiect diferit intre domnul Spencer si domnul Kotick, domnul Spencer a ridicat faptul ca Microsoft era interesata sa discute oportunitati strategice intre Activision Blizzard si Microsoft si a intrebat daca ar fi posibil sa aiba o convorbire cu domnul Nadella in ziua urmatoare. Dl Kotick a fost de acord sa participe la o astfel de discutie”, se arata in dosar. „in cadrul unei convorbiri telefonice din 20 noiembrie 2021, intre domnii Kotick si Nadella, domnul Nadella a indicat ca Microsoft era interesat sa exploreze o combinatie strategica cu Activision Blizzard.”

Pe 18 noiembrie, Spencer a trimis un e-mail personalului in care se declara „tulburat si profund tulburat de evenimentele si actiunile oribile” de la Activision Blizzard si ca „evalueaza toate aspectele relatiei noastre cu Activision Blizzard si face ajustari proactive in curs de desfasurare”.

Pe 26 noiembrie, Microsoft a prezentat o oferta initiala de 80 de dolari pe actiune – ceea ce ar fi reprezentat o prima de 32% din pretul actiunilor Activision Blizzard la 25 noiembrie – dar cele doua companii ar urma sa negocieze si pretul ar urma sa creasca la 95 de dolari pe actiune.

Desi afacerea a fost anuntata oficial pe 18 ianuarie, in dosar se precizeaza ca Kotick a luat legatura cu „o mana de alte companii inainte de anunt” si ca o persoana anonima a discutat chiar despre achizitionarea partii Blizzard din Activision Blizzard sau despre privatizarea unor parti sau a intregii Activision Blizzard.

in alta parte a documentului, se mai spune ca Microsoft va trebui sa plateasca intre 2 si 3 miliarde de dolari daca afacerea va esua din cauza unui „ordin judecatoresc care decurge din legile antitrust”. in plus, o lista a „actiunilor ordinare Activision Blizzard detinute in mod efectiv” arata ca Kotick detine in prezent 4.317.285 milioane de actiuni. Daca ar parasi compania si ar fi cumparat, el ar putea castiga, conform pretului de 95 de dolari pe actiune, 410.142.075 de dolari.

WSJ a precizat anterior ca surse familiare cu tranzactia spun ca Kotick va parasi compania in urma finalizarii tranzactiei, atunci cand aceasta se va incheia in anul fiscal care se va incheia la 30 iunie 2023.

Aveti un pont pentru noi? Doriti sa discutam despre un posibil articol? Va rugam sa trimiteti un e-mail la [email protected].

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *