Judecatorul decide ca procesul Activision Blizzard poate include si lucratorii temporari

Judecatorul decide ca procesul Activision Blizzard poate include si lucratorii temporari

Un judecator a confirmat ca lucratorii temporari pot fi inclusi intr-un proces in curs impotriva Activision Blizzard, dupa ce compania a incercat sa se opuna.

La 15 februarie, judecatorul Timothy Patrick Dillon a decis ca lucratorii temporari pot fi inclusi in procesul intentat de Departamentul pentru ocuparea echitabila a fortei de munca si locuinte impotriva Activision Blizzard.

Compania incercase anterior sa obtina respingerea procesului – sau restrangerea domeniului de aplicare al acestuia – spunand ca California a inclus in mod gresit acest grup de angajati.

„Curtea constata ca [Departamentul pentru ocuparea echitabila a fortei de munca si locuinte] nu a extins domeniul de aplicare al acestui proces prin modificarea plangerii pentru a adauga sintagma „lucratori contingenti si temporari””, se arata intr-un document al instantei impartasit de reporterul Stephen Totilo.

stiri despre scandalul Activision: Ieri, intr-o hotarare provizorie, un judecator din California a respins argumentul Activision potrivit caruia statul a adaugat in mod gresit lucratorii temporari la marele proces de discriminare impotriva companiei.

Activision a incercat sa obtina respingerea sau restrangerea procesului pe aceste motive pic.twitter.com/89gpPDEH25

Judecatorul a explicat ca au fost furnizate suficiente dovezi pentru a dovedi ca „grupul de femei care lucrau in regim de contingenta si lucratori temporari erau „angajatii” paratilor” si astfel a respins argumentul Activision Blizzard.

Vorbind cu Bloomberg, Samantha Gordon – vicepresedinte senior de advocacy si organizare la Tech Equity Collaborative – a declarat ca hotararea va „trimite un semnal foarte important” catre intreaga industrie tehnologica, „mai ales daca DFEH poate impune sanctiuni Activision pentru acest comportament si arata ca exista responsabilitate pentru prejudiciile aduse lucratorilor”.

„Contractarea, cel putin pentru companiile de tehnologie in general, pare sa fie una dintre modalitatile prin care anumite grupuri sunt blocate din domeniul tehnologiei, inclusiv femeile, persoanele de culoare si persoanele non-binare”, a adaugat Gordon, care a spus ca acest lucru poate agrava dinamica puterii intalnita la locul de munca.

La inceputul lunii, presedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat ca personalul Activision Blizzard va fi „sub observatie” dupa ce a achizitionat compania pentru aproximativ 50 de miliarde de lire sterline in ianuarie.

in alte stiri, The Sims 4 va lansa acum „My Wedding Stories” in Rusia, dupa ce dezvoltatorul Maxis a anuntat initial ca nu va fi cazul din cauza unei legi homofobe din aceasta tara.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *