Inkle Studios

Inkle Studios, creatorul lui 80 Days, anunta o noua aventura, A Highland Song

O aventura muzicala prin tinuturile inalte scotiene

Dezvoltatorii din spatele unor nume indie precum 80 Days, Heaven’s Vault, si Overboard! tocmai au anuntat un nou titlu de aventura narativa numit A Highland Song, iar eu nu as putea fi mai incantat de el. Jucatorii vor prelua rolul lui Moira, o tanara scotiana care fuge de acasa pentru a merge sa isi viziteze unchiul de pe coasta, care a invitat-o la el acasa cu promisiunea unei surprize minunate. Povestea va urmari calatoria Moirei prin tinuturile inalte scotiene si toate surprizele supranaturale pe care le va intalni pe drum.

Din punct de vedere al jocului, A Highland Song este un joc de tip side-scroller 2.5D, cu ceva mecanici de platforma si ritm, si pare incantator de jucat. Stilul sau artistic este o combinatie de animatie desenata manual, fundaluri pictate si efecte dinamice ale vremii si va aduce un omagiu frumusetii tarii in care este amplasat. Coloana sonora a jocului va fi, de asemenea, o caracteristica proeminenta si a fost compusa de Laurence Chapman, impreuna cu doi artisti premiati de pe scena folclorica scotiana: Talisk si Fourth Moon.

Pe langa dezvoltarea de jocuri, Inkle a creat si un limbaj de scripting open-source numit Ink, care este folosit pentru a crea jocuri narative interactive (este, de asemenea, ceea ce ei folosesc pentru a-si face propriile proiecte, duh). Folosesc Ink de ani de zile si, sincer, este instrumentul meu preferat de folosit ca persoana careia ii place sa scrie fictiune interactiva. Au facut ca crearea propriilor jocuri sa fie foarte accesibila, iar acest lucru mi se pare foarte laudabil in domeniul jocurilor. Titluri precum A Highland Song sunt o dovada a ceea ce instrumentele lor sunt capabile sa creeze si ar trebui sa serveasca drept sursa de inspiratie pentru orice dezvoltator de jocuri in devenire – daca ei o pot face, o poti face si tu!

Acest mic joc indie dulce este unul pe care il voi astepta cu nerabdare. Un cantec din Highland este in prezent in dezvoltare pentru PC si Nintendo Switch si este disponibil acum pentru a fi dorit pe Steam.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *