Steam Deck New Teardown depaseste cu mult ceea ce am vazut

Iata cum poti verifica suportul Steam Deck pentru biblioteca ta

La doar trei zile de la lansarea oficiala a Steam Deck, utilizatorii s-ar putea sa se grabeasca sa verifice care dintre jocurile lor vor functiona efectiv pe PC-ul portabil al lui Valve.

Din fericire, exista un instrument automat numit CheckMyDeck care va face acest lucru pentru tine. Exista totusi o singura conditie: are nevoie de SteamID-ul tau. in cazul in care nu stii ce este acesta, exista un alt instrument automatizat disponibil pentru a te ajuta, SteamID Finder. Trebuie doar sa copiezi si sa lipesti acolo pagina ta de profil Steam, sa iei ID-ul Steam64 si sa te intorci la CheckMyDeck.

Noul Steam Deck New Teardown depaseste cu mult ceea ce am vazut, inlocuirea bateriei pare dificila

Iata cum arata lucrurile pentru biblioteca mea. Doar aproximativ 17% dintre jocuri sunt oficial compatibile cu Steam Deck, desi asta nu inseamna ca nu au probleme. Chiar si unele jocuri verificate au cateva limitari, cum ar fi faptul ca nu permit controllere externe pentru jucatorul principal. Jocurile jucabile sunt insa mult mai problematice. in unele cazuri, s-ar putea sa fie nevoie sa configurati manual setarile grafice pentru a le face sa ruleze bine; cel mai frecvent neajuns este ca textul din joc poate fi prea mic pentru a fi citit pe ecranul Steam Deck.

11,11% din jocurile din biblioteca mea sunt Unsupported, in principal din cauza faptului ca sistemul lor Anti-Cheat nu functioneaza cu Proton, stratul de compatibilitate Windows-to-Linux realizat de Valve. Marea majoritate (72,22%) este listata ca Necunoscuta, ceea ce inseamna ca va trebui sa le lansezi pe Steam Deck si sa afli singur pana cand vor fi testate oficial pentru compatibilitate. Interesant este ca CheckMyDeck le permite utilizatorilor sa afle daca jocurile pe care le-au listat sunt compatibile sau nu cu dispozitivul portabil PC.

in alte stiri despre Steam Deck, GOG a declarat ca nu are in prezent niciun plan de a sustine oficial acest dispozitiv. Acestia i-au incurajat pe utilizatorii Steam Deck sa instaleze Windows daca doresc cu adevarat sa ruleze titlurile GOG.

Nu exista un suport oficial GOG pentru SteamDeck. Dar, din moment ce dispozitivul are o arhitectura deschisa, dupa cum am inteles, puteti instala Windows si, ca atare, puteti rula si jocuri GOG.

in cele din urma, GamingOnLinux a reusit sa obtina o declaratie de la Feral Interactive cu privire la compatibilitatea Steam Deck pentru porturile lor Linux. Nu se va intampla in mod oficial, desi jocurile ar trebui sa functioneze in continuare prin Proton.

Cele mai recente titluri Linux ale noastre sunt suportate oficial doar pe Ubuntu, iar in prezent nu avem niciun plan de a actualiza jocurile pentru compatibilitate ulterioara cu Steam Deck sau cu sistemul sau de operare, SteamOS 3.0. Daca jucatorii intampina probleme cu versiunile native Linux ale jocurilor Feral de pe Steam Deck, le recomandam sa le joace prin Proton.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *