Franarea fantoma a Tesla ii aduce lui Elon Musk o noua investigatie a Fed

Franarea fantoma a Tesla ii aduce lui Elon Musk o noua investigatie a Fed

Nu mai este nevoie sa spunem ca cazurile de franare rapida si neasteptata reprezinta o problema serioasa de siguranta. Vehiculele electrice difera de versiunile traditionale cu motor pe benzina sau diesel prin faptul ca, de obicei, combina franele fizice cu franarea regenerativa, in care motoarele masinii actioneaza ca generatoare pentru a recupera energie si a o reintroduce in baterie atunci cand vehiculul electric incetineste. Cu toate acestea, franele mecanice sunt inca prezente, pentru o incetinire mai agresiva, atunci cand limitele franarii regenerative sunt atinse, dar soferul doreste sa reduca si mai mult viteza, si ca solutie de rezerva in caz de defectiune a sistemului.

Acest sistem combinat de franare mecanica si de recuperare este, de asemenea, conectat la sistemul ADAS cu radar si senzori pentru aplicarea autonoma a franelor. in acest stadiu, nu s-a stabilit ce aspect al sistemelor Tesla Model 3 si Model Y 2021-2022 ar putea fi afectat, desi producatorul auto a trecut la un sistem Autopilot bazat in totalitate pe camera pentru aceste masini, in loc sa imbine camera si radarul.

Tesla a remodelat industria auto prin furnizarea de actualizari pentru masinile sale dupa vanzare prin actualizari software over-the-air, la fel cum consumatorii sunt obisnuiti sa primeasca pe dispozitive precum smartphone-urile. Cu toate acestea, in timp ce bug-urile de pe dispozitivele electronice de consum nu creeaza, de obicei, situatii de viata si de moarte, este o situatie complet diferita atunci cand vine vorba de automobile si de software-ul si sistemele care alimenteaza capacitatile de franare si de conducere autonoma. in acest caz, se pare ca niciunul dintre soferii de Tesla Model 3 sau Model Y afectati nu a fost implicat intr-un accident grav ca urmare a aparentei disfunctionalitati, dar ar putea fi ceva ce Tesla poate rezolva cu o actualizare a software-ului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *