Elden Ring Statistici si nivelare: intelegerea notiunilor de baza

Elden Ring Statistici si nivelare: intelegerea notiunilor de baza

Elden Ring este considerabil mai prietenos pentru nou-veniti decat jocurile From Software anterioare, dar asta nu inseamna ca nu vei fi lipsit de intrebari despre cum sa-ti construiesti cel mai bine personajul. in acest ghid, vom acoperi toate elementele de baza pe care trebuie sa le stii: unde si cum vei creste in nivel si, cel mai important, pe ce statistici vei dori sa te concentrezi pentru stilul de joc preferat.

Unde sa va ridicati nivelul

Pentru a creste in nivel, trebuie mai intai sa ajungi la al treilea Site of Grace in lumea deschisa, ceea ce se intampla destul de devreme in aventura ta. Acest lucru este foarte usor de facut datorita razelor de lumina calauzitoare pe care le puteti urma de la unul dintre aceste puncte de ragaz la urmatorul. Dupa ce te-ai odihnit la cel de-al treilea loc de gratie, esti intampinat de o fecioara pe nume Melina. Ea iti ofera serviciile ei, ceea ce iti permite acum sa te ridici la orice Site of Grace din joc.

Cum functioneaza ridicarea de nivel

Spre deosebire de multe titluri traditionale de jocuri de rol, Elden Ring iti cere sa aplici manual fiecare nivel personajului tau, ceea ce se poate face la orice Site of Grace pe parcursul aventurii tale. Uciderea dusmanilor va aduce rune (echivalentul sufletelor din Dark Souls) pe care le folositi apoi pentru a investi intr-o selectie de statistici care cresc lucruri precum fondul de sanatate, dimensiunea barei de rezistenta si daunele cu arme sau vraji specifice.

Totusi, tineti cont de faptul ca, daca muriti in Elden Ring, pierdeti toate runele pe care le-ati acumulat, dar nu le-ati folosit inca. ti se va acorda o singura ocazie de a te intoarce la locul unde ai murit pentru a recupera runele, dar daca nu reusesti, acestea vor fi pierdute pentru totdeauna. Din acest motiv, este de obicei o idee buna sa gasesti un loc de gratie si sa folosesti runele pentru a creste in nivel inainte de a ataca sefii sau zonele noi si periculoase.

intelegeti ca Elden Ring este cel mai accesibil joc From Software de pana acum, dar asta nu inseamna ca este usor.

Toate statisticile si ceea ce fac ele

Fiecare punct pe care il puneti in Vigor va creste HP-ul total, care la randul sau va creste capacitatea de supravietuire impotriva atacurilor inamicilor, a daunelor cauzate de caderi si a pericolelor din mediul inconjurator.

Mintea iti mareste PF maxim, ceea ce iti acorda mai multe lansari de vraji si incantatii. Aceasta este, de asemenea, o statistica utila de nivelat daca intentionati sa folositi in mod regulat abilitatile speciale ale armelor de lupta corp la corp.

Ridicarea nivelului de Anduranta va creste rezistenta generala, ceea ce va permite sa atacati, sa va aparati si sa va feriti mai des. De asemenea, creste sarcina de echipare, permitandu-va sa purtati armuri mai grele.

Punand puncte in Forta iti permite sa manuiesti arme mai grele si, in acelasi timp, sa maresti daunele provocate de orice arma care se potriveste cu aceasta statistica.

Dexteritatea este o statistica versatila care ofera o crestere a pagubelor provocate de armele care se potrivesc cu aceasta statistica, reduce timpul de lansare a vrajilor, face mai greu sa fii doborat de pe cal si scade pagubele provocate de caderi.

Inteligenta este necesara pentru imbunatatirea daunelor provocate de vrajile de vrajitorie si de armele cu scalare de Inteligenta si trebuie crescuta si pentru a invata vrajitorii mai puternice.

Armele si incantatiile cu scalare de Credinta necesita plasarea de puncte in Credinta, la fel ca si invatarea celor mai puternice incantatii.

Ridicarea nivelului Arcane aduce cresteri la descoperirea ta, ceea ce inseamna ca vei avea mai mult noroc in gasirea obiectelor de la inamicii pe care ii invingi. Anumite vrajitorii si incantatii beneficiaza, de asemenea, de aceasta statistica.

Ce sa ridici in nivel si de ce

Nivelul tau creste cu fiecare punct pe care il plasezi in una dintre cele opt statistici primare ale jocului. in functie de clasa de start pe care ati ales-o la inceputul jocului sau de constructia pe termen lung pe care sperati sa o realizati, repartizarea statisticilor dvs. va fi diferita. Utilizatorii de lupta corp la corp si utilizatorii de magie vor avea prioritati complet diferite, de exemplu, precum si statistici principale si secundare de care trebuie sa tineti cont in timp ce lucrati pentru o constructie optima.

Personajele axate pe corp la corp vor dori de obicei sa se concentreze pe Vigor, Anduranta si fie Forta, fie Dexteritate pentru a se asigura ca au suficienta sanatate, rezistenta si putere de daune. Puteti opta, de asemenea, pentru a egala nivelul de Forta si Dexteritate pentru a crea ceea ce este cunoscut sub numele de un build de calitate. Acest build va permite sa fiti destul de priceputi in armele de corp la corp care escaladeaza cu una sau ambele statistici, desi, facand acest lucru, este adevarat ca va va limita sa fiti vreodata perfect optimizat pentru oricare dintre ele. Chiar si asa, este considerata cea mai buna optiune pentru jucatorii care doresc sa manuiasca o varietate de tipuri de arme in jocurile From Software.

intre timp, personajele axate pe vrajitorie vor fi cel mai bine servite investind in Mind si Intelligence pentru rafale uriase de daune magice si un fond mare de FP (mana inelului Elden). Iar personajele axate pe incantatie vor dori sa investeasca foarte mult in Mind si Faith, astfel incat sa poata provoca daune solide si sa realizeze vindecari uriase, folosindu-se si de acea bara FP mai mare.

Totusi, merita remarcat faptul ca si constructiile bazate pe magie beneficiaza de o investitie limitata in Vigor pentru a oferi o bara de sanatate mai mare. Unele arme magice au cerinte de Forta sau Dexteritate, de asemenea, ceea ce inseamna ca este posibil sa trebuiasca sa indepliniti o anumita cerinta in aceste statistici pentru a le manui. Atata timp cat urmaresti doar sa indeplinesti aceste cerinte de baza si nu pui puncte suplimentare inutile in Forta sau Dexteritate, totusi, ar trebui sa poti mentine intotdeauna concentrarea generala pe vrajitorie sau incantatie.

Desigur, esti liber sa experimentezi cu build-uri hibride care sa incorporeze diverse stiluri de joc. Doar fiti constienti de faptul ca facand acest lucru va dezavantajeaza in anumite scenarii si aproape sigur va va impiedica sa atingeti vreodata potentialul maxim in oricare dintre categorii, cu exceptia cazului in care intentionati sa va cresteti nivelul extrem de mult prin mai multe cicluri New Game+.

Este posibil ca GameSpot sa primeasca un comision din ofertele de vanzare cu amanuntul.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *