Dupa treizeci de ani

Dupa treizeci de ani, EA si FIFA s-ar putea sa se desparta – Destructoid

Toate lucrurile bune trebuie sa aiba un sfarsit

De ani de zile, jocurile sportive au dominat industria jocurilor de noroc. Titluri precum Madden, NBA 2K, si FIFA intra in mod constant in topul celor mai bine vandute jocuri din fiecare an si aduc venituri de milioane de dolari in fiecare an. in timp ce seria centrata pe fotbal (sau fotbal) a Electronic Arts a fost una dintre cele mai proeminente dintre acestea, compania tocmai a anuntat ca s-ar putea desparti de brandul FIFA, punand capat unui parteneriat care se intinde pe o perioada de 30 de ani.

in cadrul unei reuniuni interne a companiei din noiembrie anul trecut, Andrew Wilson, CEO-ul EA, a oferit o perspectiva asupra modului in care au decurs negocierile de licenta cu forul de conducere al fotbalului. Pe baza comentariilor impartasite anonim cu Video Games Chronicle, se pare ca EA a considerat ca FIFA ii impiedica sa ia deciziile creative pe care doreau sa le implementeze dincolo de modul standard 11v11. De asemenea, faptul de a fi liber de brandul scump ar elibera resursele EA pentru a se concentra pe diferite proiecte, precum si pentru a implementa mult mai rapid schimbarile dorite de jucatori.

VGC: Se pare ca Andrew Wilson, CEO-ul EA, este pregatit sa renunte la brandul FIFA din jocuri, numindu-l „un impediment”

– vede valoare in sute de alte licente, mai ales in afara anilor de CM
– jucatorii doresc ca si marcile care nu apartin FIFA sa fie prezente in jocuri (de exemplu, Nike)

Cititi integral:https://t.co/vb5xYYQMSV pic.twitter.com/Jwr1Cjif4E

Wilson a continuat apoi sa sugereze ca valoarea pe care FIFA a dat-o EA ca marca in afara anilor de Cupa Mondiala nu a insemnat mult mai mult decat „patru litere pe partea din fata a cutiei”.

in cadrul aceleiasi intalniri, Wilson a mers atat de departe incat a spus ca „brandul FIFA are mai multa semnificatie ca joc video decat ca organism de guvernare a fotbalului”. O afirmatie indrazneata, dar nu una complet nefondata.

Potrivit unui raport al New York Times publicat tot anul trecut, negocierile au incetinit din cauza cererii EA de a obtine mai multe drepturi in ceea ce priveste ceea ce pot face cu seria, precum si a presupusei cereri a FIFA de a obtine taxe de licenta aproape duble, care s-ar ridica la aproximativ 2,5 miliarde de dolari in urmatorul deceniu.

Legaturile nu au fost inca rupte in mod oficial, dar intr-o declaratie oficiala a EA din octombrie anul trecut, compania a dat de inteles ca, chiar daca va alege sa se desparta de FIFA, nu va renunta neaparat la celelalte licente pentru jucatori, ligi si stadioane. De asemenea, FIFA a dezvaluit ca este deschisa la colaborarea cu noi companii de jocuri.

Se pare ca scrisul este pe perete pentru aceste doua organizatii, dar numai timpul va spune.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *