Disney planuieste orase intregi conduse de divizia sa de parcuri tematice

Disney planuieste orase intregi conduse de divizia sa de parcuri tematice

si tu credeai ca asociatia proprietarilor de locuinte este ciudata. Disney lucreaza la construirea mai multor comunitati planificate, inspirate de echipa sa de designeri de parcuri tematice, care au ca scop imersiunea permanenta a celor mai dedicati fani ai sai.

„Storyliving by Disney” este o comunitate rezidentiala master-planificata care este „conceputa pentru a fi cadrul perfect pentru ca fanii Disney sa scrie urmatorul capitol interesant din viata lor”, a declarat Josh D’Amaro, presedintele diviziei Disney Parks, Experiences, and Products.

Dorind sa combine „caldura si farmecul unui oras mic” cu „frumusetea unei statiuni”, primul dintre aceste orase se va numi Cotino si va fi situat in Rancho Mirage, California, chiar langa Palm Springs, unde a locuit Walt Disney insusi. Cotino ar urma sa gazduiasca 1.900 de unitati de locuit, inclusiv case unifamiliale, apartamente si proprietati mai mari.

Se asteapta ca Cotino sa gazduiasca un hotel, o serie de locatii de afaceri si restaurante si o intreaga oaza alimentata de Crystal Lagoons, o companie care construieste „lagune cu acces public” de mari dimensiuni in regiunile urbane.

Rezidentii vor putea participa la activitati si programe cu tematica Disney pe tot parcursul anului, pe langa abonamente speciale la cluburi, contra unei taxe suplimentare. Vizitatorii publici vor putea achizitiona un abonament de o zi pentru a avea acces la comunitate si la diversele sale magazine.

„Fiecare element al acestor comunitati va fi impregnat de o poveste”, a declarat D’Amaro pentru USA Today. Rezidentii, spune el, vor fi participanti activi la povesti. Totusi, nu este foarte clar ce vrea sa spuna D’Amaro. Rezidentii vor fi incorporati in evenimente de tip parc tematic sau vor fi incurajati sa manifeste anumite obiceiuri? Avand in vedere ca publicul va putea intra in comunitate la pretul unui abonament de o zi, rezidentii vor avea parte de un fel de privilegiu special?

in special, Disney nu dezvolta Cotino, ci doar il comercializeaza. Disney se asociaza cu dezvoltatori de locuinte detinuti in mod independent pentru a-si asuma responsabilitatea de a dezvolta si de a vinde case. Pentru Cotino, Disney colaboreaza cu DMB, un dezvoltator de comunitati de lux responsabil pentru locatii din Hawaii si Arizona.

Nu este prima data cand Disney incearca sa transforme extravaganta din parcurile sale tematice in comunitati din lumea reala. Celebration, Florida, a fost infiintata in 1996 ca o comunitate master-planificata in apropierea parcurilor Disney World, cu preturi ale caselor incepand de la 1,6 milioane de dolari. Walt Disney insusi a dorit sa faca din Epcot „comunitatea prototip experimentala a viitorului”.

Cotino si alte comunitati planificate vor fi deservite de membri ai distributiei Disney, dar ramane de vazut daca acestia vor fi membri ai comunitatii in sine sau o clasa de navetisti. Este, de asemenea, o evocare a conceptului de „company towns”, infamele comunitati in care toata proprietatea este detinuta si operata de o singura companie care angajeaza, de asemenea, toti rezidentii. Desi angajarea la Disney nu este o cerinta pentru Cotino, faptul ca una dintre cele mai mari companii media din lume detine o participatie in conditiile in care locuiesti pare sa vina cu unele avertismente neasteptate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *