Dezvoltatorul Skylines publica o declaratie privind riscul de malware

Dezvoltatorul Skylines publica o declaratie privind riscul de malware

Colossal Order a publicat o declaratie in care prezinta ce s-a intamplat cu mai multe Cities: Skylines mods care au fost interzise pe Steam Workshop, dupa ce saptamana trecuta a fost identificat un potential risc de malware.

Vinerea trecuta (11 februarie), NME a raportat ca un utilizator nemultumit Cities: Skylines a inclus in mai multe dintre modurile sale un cod malitios si un actualizator automat care ii permitea sa ocoleasca regulile Steam Workshop.

Acum, Cities: Skylines dezvoltatorul Colossal Order a publicat o declaratie prin care confirma faptul ca doua dintre modurile in cauza – Update from Github si Network Extensions 3 – au fost interzise.

Dezvoltatorul a confirmat, de asemenea, ca Network Extensions 3 „a blocat o lista scurta de utilizatori Steam de la utilizarea mod-ului, dar acest lucru a fost schimbat ulterior pentru a provoca ceea ce parea a fi un gameplay cu bug-uri”.

Cities: Skylines. Credit: Colossal Order.

Creatorul acestor moduri, care a purtat numele de utilizator Chaos si Holy Water, a folosit un cod malitios care viza anumiti jucatori si facea ca jocul sa functioneze prost daca erau instalate alte moduri. Se presupune ca acest lucru se intampla pentru ca Chaos sa determine mai multi jucatori sa descarce versiuni „fixe” ale acestor moduri pe care le oferea.

„Blocarea utilizatorilor sau crearea de restrictii specifice pentru acestia incalca Acordul de abonare Steam si, ca atare, a dus la interzicerea modului”, a explicat Colossal Order.

Colossal Order a adaugat ca „nu au fost gasite keyloggeri, virusi, softuri de minare a bitcoin sau altele similare in modurile de pe Steam Workshop”, insa merita mentionat faptul ca modul Update from Github era in sine un malware, deoarece ii permitea lui Chaos sa implementeze orice continut dorea pe PC-urile utilizatorilor. Potrivit declaratiei, studioul a identificat doar aproximativ 50 de utilizatori care au fost afectati de modul Update from Github.

Pentru viitor, Colossal Order a sfatuit jucatorii sa raporteze orice „mod-uri care privesc, reincarcari de mod-uri interzise sau mod-uri care contin coduri identice/similare”.

in alta ordine de idei, Ubisoft face angajari pentru un nou joc Might And Magic. Studioul spune ca noul titlu va „reinventa” franciza.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *