Dezvaluirea dezvoltatorilor Martha is Dead dezvaluie ca unele scene nu pot fi jucate pe PS4/PS5
|

Dezvaluirea dezvoltatorilor Martha is Dead dezvaluie ca unele scene nu pot fi jucate pe PS4/PS5, jocul este netaiat pe PC si Xbox

Viitorul joc indie horror Martha is Dead isi propune sa impinga limitele a ceea ce jucatorii pot face si vedea intr-un joc horror si se pare ca au fortat un pic prea tare pentru Sony. Potrivit unei declaratii publicate astazi de editorul Wired Productions, unele scene din Martha is Dead nu vor mai putea fi jucate pe PS4 sau PS5. Nu este in totalitate clar in acest moment daca aceste scene au fost eliminate in intregime din joc sau daca pur si simplu nu mai sunt interactive. Martha is Dead va ramane netaiat pe PC si Xbox.

O declaratie despre Martha Is Dead pic.twitter.com/bXDZu2hRP9

Grupul NPD: PlayStation 5 a fost cel mai bine vandut hardware in ianuarie 2022; seria Xbox s-a clasat pe locul 2

Martha Is Dead este o aventura narativa recomandata doar pentru publicul adult, jocul constand in scene potential incomode si teme care pot deranja unii jucatori. Atat Wired Productions, cat si LKA au fost intotdeauna deschise si oneste cu privire la continutul Martha Is Dead, reprezentarile sensibile din joc fiind comunicate in mod constant presei inca de la anuntarea jocului in 2019. Acest continut este, de asemenea, semnalat in mod clar si repetat in cadrul jocului in sine inainte de inceperea jocului.

Cu parere de rau, a trebuit sa modificam experienta pe versiunile PS5 si PS4, unele elemente nu mai pot fi jucate. Dupa mai bine de patru ani de pasiune si munca asidua, dezvoltatorul LKA are acum nevoie de timp suplimentar pentru a face aceste modificari neplanificate. Ca urmare, Martha Is Dead se va lansa in continuare in format digital, atat pe PS5, cat si pe PS4, joi, 24 februarie 2022, dar lansarea fizica cu amanuntul va fi amanata la o data care urmeaza sa fie dezvaluita; desi anticipam ca aceasta va fi doar un numar mic de saptamani. Editia noastra fizica va contine in continuare continutul bonus al unui poster cu doua fete, carti de tarot digitale si Martha Is Dead Digital EP. Vom actualiza jucatorii cu data la care vom livra aceasta editie imediat ce vom avea informatia. Versiunile PC si Xbox ale jocului Martha Is Dead nu sunt afectate de aceste evolutii si vor fi lansate cu jocul complet si inedit, asa cum era planificat.

Pentru mai multe informatii despre motivul pentru care Sony a ales sa cenzureze Martha is Dead, ne putem adresa ratingului ESRB al jocului, care descrie cateva scene destul de tulburatoare (SPOILERS inainte)…

Jocul prezinta secvente suprarealiste, de cosmar, de violenta intensa – Guilia taie fata unui cadavru si ii poarta carnea, Guilia taie stomacul unui cadavru si scoate un fat mort, un personaj isi taie incheietura mainii. O secventa infatiseaza un personaj care impusca o femeie legata in afara ecranului, apoi ingroapa cadavrul dezmembrat.

Lucruri care, cu siguranta, sunt foarte dure, dar in limitele stabilite pentru filmele de groaza si jocurile video. Am jucat demo-ul Martha is Dead, care include scena interactiva de taiere a fetei, si, desi este infioratoare, as spune ca este mult mai putin tulburatoare decat cele mai dure scene din The Last of Us Part 2 al celor de la Sony. Bineinteles, Sony este libera sa impuna ce standarde doreste pe platforma sa, dar este, de asemenea, corect ca jucatorii sa se astepte la un anumit nivel de consecventa.

Martha is Dead se lanseaza pe PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 si PS5 pe 24 februarie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *