Destiny 2s Season Of The Lost Conclusion este in direct: Iata ce am aflat

Destiny 2s Season Of The Lost Conclusion este in direct: Iata ce am aflat

Dupa un extrem de lunga asteptare, Sezonul celor pierduti din Destiny 2 se apropie in sfarsit de sfarsit. Urmatoarea mare expansiune a jocului, The Witch Queen, se lanseaza pe 22 februarie, iar aceasta saptamana marcheaza incheierea povestii care a pregatit urmatorul capitol al jocului. Mara Sov si-a finalizat exorcizarea viermelui Savathun, dar nu totul a decurs conform planului.

Misiunea finala a sezonului, denumita „Exorcism”, este acum disponibila in joc. Vom discuta despre povestea concluziei, despre modul in care incheie sezonul si despre ceea ce inseamna pentru Regina Vrajitoare – deci retineti, exista spoilere de aici incolo. Daca nu ai jucat inca „Exorcism” pe cont propriu, ar fi bine sa o faci inainte de a citi mai departe.

Concluzia Sezonului celor pierduti te trimite in Orasul Viselor pentru o ultima lupta asemanatoare cu Alinierea Astrala, in timp ce fortele lui Xivu Arath se indreapta spre Putul Orbitor prin Planul Ascendent intr-o ultima incercare de a opri exorcizarea si de a o captura pe Savathun. Din fericire, Saint-14 este acolo pentru a va ajuta si, impreuna cu un grup de alti Gardieni, reusiti sa va croiti drum in spirala lui Mara Sov prin podul pe care am vazut cum a fost construit pe parcursul sezonului. Desi Xivu Arath arunca o multime de forte pentru a va opri, inclusiv cei doi sefi cu care v-ati luptat in activitatea de Aliniere Astrala si un nou campion, Gardienii reusesc sa retina atacul si Mara termina ritualul, eliminand viermele lui Savathun.

inainte de a continua, iata o scurta recapitulare a povestii, daca te straduiesti sa-ti amintesti ce se intampla in Sezonul celor pierduti sau daca nu esti atat de implicat in povestile complicate si pline de magie din Destiny 2. La inceputul sezonului, Savathun s-a dezvaluit. Tot anul, ea s-a dat drept vrajitorul exilat Osiris, actionand ca un consilier al Avangardei, in timp ce aparent semana discordie si neincredere. in ceea ce o priveste, Savathun a sustinut ca, de fapt, a incercat in secret sa ajute si, desi actiunile ei pot sa para malefice, ele au avut, in cele din urma, unele rezultate bune, cum ar fi impingerea umanitatii sa gaseasca aliati in Cabala si Eliksni.

Spirala pe care am vazut-o in departare din activitatea de Aliniere Astrala este in sfarsit accesibila, dar fortele lui Xivu Arath o ataca in timpul exorcizarii.

Dupa Sezonul Splicerului, cand Osiris parea sa fi ajutat-o pe Lakshmi-2 sa deschida usa pentru o invazie Vex in Ultimul Oras, Vrajitorul a fugit in Orasul Viselor si a lasat in sfarsit sa se afle ca el este de fapt Savathun, zeul Hive al vicleniei impotriva caruia jucatorii au purtat batalii de ani de zile. Savathun s-a invelit intr-un cristal urias si a incheiat o intelegere cu Mara Sov, regina Trezitilor. Daca Mara il va ajuta pe Savathun sa scape de viermele din interiorul ei, Savathun ne va ajuta sa invingem intunericul, in timp ce il va inapoia pe adevaratul Osiris. Mara a acceptat intelegerea, dar a planuit o tradare dubla: Odata ce Savathun ar fi eliminat viermele din Savathun, ea ar fi fost vulnerabila, iar Mara intentiona sa o ucida pe Regina Vrajitoare o data pentru totdeauna. Savathun a fost cea care a blestemat Orasul Viselor cu o bucla temporala de trei saptamani in timpul expansiunii Forsaken, care persista pana in prezent, iar Mara spera sa o sparga in sfarsit – sau cel putin sa se razbune – cu Mara in ghearele ei.

Pentru a intelege toate acestea, trebuie sa intelegeti cum functioneaza Stupul. Fiecare dintre Stupari are un vierme parazit in interiorul sau, ca parte a unui pact pe care Stupul l-a facut cu zeii viermilor (precum Xol din expansiunea Warmind); Stupul a obtinut puteri speciale ale intunericului in schimbul hranirii viermilor cu cuceriri si crime constante. in cazul lui Savathun, minciunile si inselaciunile ei constante sunt, aparent, ceea ce foloseste pentru a-si hrani viermele, astfel incat machinatiile ei cu aspect malefic sunt necesare pentru a o mentine in viata – daca Stupul nu-si mai hraneste viermii, viermii ii vor consuma pe ei in schimb. E o afacere proasta, iar Savathun ne-a spus ca are nevoie de ajutorul nostru pentru a iesi din ea.

Povestea Sezonului celor pierduti a fost despre cum sa o ajutam pe Mara Sov sa-si adune Techeuns, un grup de vrajitoare spatiale, pentru a exorciza viermele din Savathun. Odata cu indepartarea viermelui, Savathun ar pierde legatura cu intunericul care ii da puterea Stupului, precum si legaturile ei cu nemurirea, asa ca Mara a avut interesul de a o ajuta pe Savathun – i-ar da ocazia de a o asasina pe Regina Vrajitoare. intre timp, Xivu Arath, zeul de razboi al Stupului si sora lui Savathun, este constienta ca Savathun incearca sa tradeze intunericul. Xivu Arath si-a petrecut intregul sezon incercand sa gaseasca o cale de intrare in Orasul Viselor pentru a ajunge la Savathun. Munca noastra pentru a-i ajuta pe Techeun in acest sezon a avut ca efect secundar deschiderea tot mai mare a usii pentru Xivu Arath. Cand am ajuns in sfarsit la finalul sezonului, Xivu Arath a reusit sa organizeze un asalt major asupra Orasului Viselor.

Ceea ce am vazut insa in misiunea Exorcism a fost ca Savathun avea un plan pentru tradarea lui Mara. Dupa ce au tinut in frau fortele lui Xivu Arath, Mara si Techeuns ei au finalizat ritualul si au indepartat viermele lui Savathun. Cand Mara a patruns in cristalul lui Savathun, insa, regina vrajitoare nu era acolo. Cumva, Savathun scapase deja, sau poate ca nu fusese niciodata acolo de la bun inceput. Chestiile cu magia Stupilor si cu Planul Ascendent sunt cam ciudate. Este suficient sa spunem ca Mara a fost batuta si nu a reusit sa o ucida pe Savathun, chiar daca exorcizarea a fost un succes.

in interiorul cristalului se afla insa Osiris si se pare ca, atunci cand Savathun s-a dat drept el in ultimul an, ar fi fost mai corect sa spunem ca a gasit o modalitate de a-l poseda. Se pare ca Osiris a fost prins in acel cristal tot timpul; in timp ce Saint-14 il cauta in timpul Sezonului celor pierduti, Osiris era chiar sub nasul tuturor. Aceasta este o veste buna, desi am vazut deja in unele cunostinte din acest sezon ca experienta lui Osiris a fost incredibil de traumatizanta. in timp ce Savathun ii purta chipul si se dadea drept el, Osiris era in mare parte constient de ceea ce se intampla, fiind prins in propriul corp si privind cum Regina Vrajitoare ii manipula prietenii.

Saint-14 este la fata locului pentru a ajuta la protejarea Mara si a Techeunilor, sperand sa afle despre soarta lui Osiris.

Savathun, asadar, si-a respectat partea ei de intelegere: L-a intors pe Osiris. Iar Mara si-a respectat partea ei: A exorcizat viermele lui Savathun. Evadarea Reginei Vrajitoare nu a fost o pierdere totala pentru Mara, deoarece se pare ca a capturat viermele si intentioneaza, aparent, sa-l interogheze sau sa culeaga informatii de la el. Asadar, este posibil sa mai aflam unele lucruri utile dupa tot ce s-a intamplat in acest sezon, mai ales cand vom intra in urmatorul capitol din Regina Vrajitoare.

Totusi, aceasta misiune lasa cateva intrebari. in primul rand, stim ca Savathun este capabil sa preia controlul puterii Calatorului, Lumina, in urmatoarea expansiune. in acest sezon s-a speculat ca Savathun va muri, de fapt, atunci cand ii va fi indepartat viermele, permitandu-i sa renasca ca un fel de Gardian al Stupului, asa cum jucatorii erau oameni in viata, dar au fost reinviati dupa moarte pentru a deveni Gardieni. Nu pare sa fie cazul aici, ceea ce adauga o alta dimensiune la intrebarea cum a reusit Savathun sa obtina Lumina.

Mai sunt si alte fire care atarna, de asemenea. Dupa cum remarca Saint-14, nu avem nicio idee despre modul in care aceasta experienta l-ar putea afecta pe Osiris in continuare sau daca isi va reveni. Osiris-Savathun a jucat un rol important in poveste in ultima vreme, iar intoarcerea lui Osiris pare sa fie o potentiala mare afacere pentru o multime de oameni, inclusiv Ikora (care joaca un rol important in urmatoarea expansiune) si Saint (care cel putin pare sa participe la poveste, conform trailerului).

in cele din urma, exista problema acelui ultim ou Ahamkara din camera lui Mara Sov. Am speculat ca Ahamkara ar putea juca un rol in exorcizarea lui Savathun, dar se pare ca nu este cazul. Deci, despre ce este vorba in cazul oului? Ahamkara continua sa apara in legatura cu Savathun, iar Bungie nu ar fi aruncat oul acolo fara motiv.

Desigur, nu exista raspunsuri actuale la aceste intrebari, dar ar trebui sa aflam mai multe peste o saptamana, cand The Witch Queen se va lansa in sfarsit. intre timp, asigurati-va ca incheiati toate capetele libere pe care inca le mai aveti atarnate in Season of the Lost inainte de 22 februarie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *