Compozitorii Halo dau in judecata Microsoft pentru drepturi de autor neplatite

Compozitorii Halo dau in judecata Microsoft pentru drepturi de autor neplatite, ar putea bloca emisiunea TV

Marty O’Donnell si Mike Salvatori, compozitorii originali pentru Halo, au dat in judecata Microsoft pentru drepturi de autor neplatite care dateaza de 20 de ani – si acum cauta sa blocheze lansarea unui viitor joc de Halo show TV.

Atat O’Donnell, cat si Salvatori au fost implicati in proces din iunie 2020. Medierea urmeaza sa inceapa saptamana viitoare, desi procesul va ajunge in instanta daca nu se ajunge la un acord intre Microsoft si cei doi.

Potrivit Eurogamer, atat O’Donnell, cat si Salvatori si-au instruit avocatii sa investigheze emiterea unei ordonante preliminare care ar impiedica lansarea filmului Paramount Halo de la Paramount.

„De cand am depus dosarul, in urma cu doi ani, au continuat sa ignore termenii. Acum, sunt pe cale sa difuzeze Halo show TV Halo si folosesc cantecul nostru de calugar (numindu-l tema de la Halo) pentru a face si publicitate si a solicita abonamente pentru Paramount+”, a declarat O’Donnell pentru Eurogamer.

in ceea ce priveste drepturile de autor datorate, O’Donnell a spus ca, in ciuda angajarii de avocati si chiar a faptului ca au fost „fizic la Microsoft”, cei doi „nu au putut obtine niciodata prea multa claritate” cu privire la cat li se datoreaza.

Halo. Credit: Paramount.

O’Donnell sustine ca cei doi au obtinut licenta pentru Halo muzicii Halo catre Bungie, insa Microsoft cauta sa obtina o declaratie ca Halo se califica drept munca pe baza de contract de inchiriere, ceea ce, in acest caz, ar insemna ca Microsoft este autorul.

O’Donnell a explicat ca nu a insistat mai mult asupra acestei probleme cat timp a lucrat in cadrul companiei „pentru ca am vrut sa-mi pastrez locul de munca”. Recent, insa, compozitorii au fost suparati de Microsoft atunci cand compania nu i-a creditat in Halo Infinite.

in timp ce procesul se apropie de mediere, O’Donnell a declarat ca „incercam doar sa ii determinam sa faca acest lucru cu care credeam ca toata lumea a fost de acord acum 20 de ani”.

Ambele parti se vor intalni pentru a conveni asupra unei date pentru procesul din 9 mai 2022.

in alte stiri, Arca pierduta adauga mai multe servere pentru a reduce cozile de asteptare la lansare, in timp ce MMO-ul se pregateste sa isi deschida portile ca free-to-play.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *