CEO-ul Team17 promite "actiune" in urma acuzatiilor privind conditiile proaste de munca

CEO-ul Team17 promite „actiune” in urma acuzatiilor privind conditiile proaste de munca

CEO-ul Team17, Michael Pattison, le-a spus angajatilor ca „trebuie sa se ia masuri”, in urma unui raport amanuntit si condamnabil despre conditiile de lucru din cadrul companiei

Saptamana trecuta, mai mult de o duzina de fosti si actuali angajati ai Team17 au vorbit cu Eurogamer ca urmare a reactiilor de respingere a unei propuneri de Worms NFT.

Pe langa faptul ca au descris conditiile proaste de munca (ore lungi, salarii proaste), angajatii au descris lipsa lor de incredere in echipa de resurse umane a companiei, spunand ca aceasta nu a actionat atunci cand a fost alertata cu privire la problemele legate de hartuirea sexuala.

Femeile ar fi primit mesaje degradante si fotografii sugestive de la colegi de sex masculin. Dupa ce au fost raportate la Resurse Umane, incidentele au fost minimizate, autorii au primit o palma, iar victimelor li s-a spus sa se descurce intre ele.

O femeie a declarat ca angajatilor le este teama acum sa se adreseze la resurse umane, deoarece au impresia ca vor fi „gazati”.

Asadar, se pare ca Team17 este condusa de o persoana care valoreaza sute de milioane de dolari, in timp ce unii dintre angajatii sai nu-si pot permite trei mese pe zi. Bonusurile personalului au fost reduse intr-un an de „profit record”. Resurse umane care nu iau masuri in cazurile de hartuire.

Hm, nu vi se pare ca toate astea suna putin familiar? https://t.co/ZdLZzJtMqF

La momentul respectiv, Team17 a lansat o declaratie lunga care spunea „Team17 Digital isi ia foarte in serios responsabilitatile fata de personalul sau. Ne revizuim in mod constant politicile si practicile interne si evaluam modul in care ne sprijinim angajatii prin intermediul sondajului nostru de angajare si prin dialogul direct cu echipa, inclusiv grupurile de lucru conduse de angajati nou infiintate”.

Potrivit Eurogamer, Pattison s-a adresat echipei Team17 in cadrul unei sedinte la nivelul intregii companii vinerea trecuta (11 februarie) si a anuntat o revizuire imediata a salariilor pentru personalul din departamentul QA al companiei, care isi descrisese anterior salariile ca fiind „mici” si „teribile”.

Detaliile intalnirii de 20 de minute au fost transmise catre Eurogamer de catre personalul „dornic sa vada cuvintele trecute la fapte”, dar Team17 a refuzat sa faca alte comentarii.

Pattison a declarat ca proiectul NFT planificat de Team17 a fost „total in afara principiilor si valorilor pe care le avem ca si companie”, inainte de a promite „o revizuire extinsa a modului in care construim o afacere care sa isi sprijine mai bine angajatii”.

Credit: Team17

„M-am angajat sa iau masuri, nu voi trece cu vederea nimic din ceea ce s-a spus si nu voi ignora niciunul dintre punctele prezentate. Totul va fi investigat temeinic, aveti garantia mea in acest sens”, a continuat el.

Vorbind despre personalul suprasolicitat, Pattison a spus” „Ne luptam. Pe masura ce ne dezvoltam, va exista intotdeauna o nevoie din ce in ce mai mare de a semna potential mai multe titluri – sau de a ne reorienta si de a semna titluri de mai buna calitate cu un potential comercial mai mare. si acesta este obiectivul meu. incerc sa imbunatatesc acest raport, nu vreau sa ne vad pe o banda rulanta continua de umplere a tevilor.”

„Avem o responsabilitate fata de actionarii nostri, fata de investitorii nostri de a ne atinge obiectivele, dar avem si o responsabilitate fata de angajatii nostri, partenerii nostri de dezvoltare si fata de consumatori de a oferi cel mai bun produs posibil… Ma angajez sa gasesc acel punct de echilibru”, a continuat el.

Referindu-se la preocuparile legate de hartuirea sexuala, Pattison a declarat ca studioul a avut o politica de toleranta zero fata de orice caz de aceasta natura si a dorit sa amelioreze orice dificultate cu care se confrunta personalul, ridicand problemele cu sefii ierarhici sau cu departamentul de resurse umane al companiei. „Trebuie sa cream un spatiu sigur in care oamenii pot aduce lucrurile in atentia noastra”

Vorbind cu Eurogamer, personalul a declarat ca este, de asemenea, „optimist cu prudenta”.

Pattison a incheiat sedinta spunand: „Trebuie sa fie un efort colectiv pentru ca noi toti sa ne intoarcem pe drumul cel bun si sa trecem prin aceste luni dificile, dar cred ca ne pasa de jocuri si ne pasa de oameni. Apreciez ca acestea sunt doar cuvinte, dar se vor lua masuri”.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *