CEO-ul EA da vina pe licenta FIFA pentru dificultatile pe care le intampina jocurile sale de fotbal

CEO-ul EA da vina pe licenta FIFA pentru dificultatile pe care le intampina jocurile sale de fotbal

Directorul executiv al EA, Andrew Wilson, ar fi spus angajatilor sai, in noiembrie 2021, ca licenta FIFA a fost un „impediment” pentru sperantele EA in ceea ce priveste jocurile sale de fotbal.

Citand surse familiare cu conversatia, VideoGamesChronicle raporteaza ca Wilson a spus personalului intr-o intalnire interna ca FIFA (organizatia) a impiedicat EA sa extinda FIFA (jocurile) in moduri suplimentare dincolo de un 11 vs. 11 standard sau „ecosisteme digitale mai largi”. De asemenea, Wilson ar fi declarat ca singura valoare pe care EA a primit-o de la FIFA intr-un an in care nu a avut loc Cupa Mondiala a fost „patru litere pe partea din fata a cutiei”.

„Voi fi mai deschis… mai deschis decat am fost pana acum cu lumea exterioara”, ar fi spus Wilson, cand a fost intrebat de ce se gandeste EA sa se desparta de FIFA. „Am avut o relatie excelenta cu FIFA in ultimii 30 si ceva de ani. Am creat o valoare de miliarde de dolari… este pur si simplu uriasa. Am creat una dintre cele mai mari proprietati de divertisment de pe planeta. As spune – si poate ca este putin partinitor – ca brandul FIFA are mai multa insemnatate ca joc video decat ca organism de conducere a fotbalului. Nu luam acest lucru ca pe ceva de la sine inteles si incercam sa nu fim aroganti. Am muncit din greu pentru a incerca sa facem FIFA sa inteleaga de ce avem nevoie pentru viitor.”

Este o noua transa in disputa de lunga durata dintre EA si organizatia FIFA, in care, cel mai recent, FIFA a parut sa conteste monopolul pe care EA il detine asupra fotbalului. Organizatia a publicat o declaratie in octombrie 2021 in care se numea „optimista” in ceea ce priveste „viitorul jocurilor de noroc si al sporturilor electronice”. Declaratia parea sa denunte, in mod similar, stapanirea EA pe piata jocurilor video de fotbal, depasind drastic singurul sau concurent, Pro Evolution Soccer. Se pare ca FIFA vrea sa ceara EA peste 1 miliard de dolari pe an pentru drepturile asupra marcii FIFA.

in prezent, EA detine un contract de denumire pe 10 ani cu FIFA, dar acesta ar putea expira fara a fi reinnoit dupa Cupa Mondiala din Qatar din acest an, ceea ce face ca FIFA 23 sa fie, potential, ultimul joc de fotbal EA Sports cu marca FIFA.

„Jucatorii nostri ne spun ca isi doresc mai multe marci culturale si comerciale relevante pentru ei pe pietele lor, mai adanc integrate in joc… marci precum Nike. Dar pentru ca FIFA are o relatie cu Adidas, nu putem face acest lucru”, ar fi spus Wilson. „Jucatorii nostri ne spun ca isi doresc mai multe moduri de joc, diferite lucruri dincolo de 11v11 si diferite tipuri de joc. As putea sa va spun ca a fost o lupta pentru ca FIFA sa recunoasca tipurile de lucruri pe care vrem sa le cream, pentru ca ei spun ca licenta noastra acopera doar anumite categorii.”

Wilson a mai spus ca FIFA impiedica capacitatea EA de a se adapta rapid la cererile jucatorilor si de a adauga noi caracteristici sau continut.

„Jucatorii nostri ne spun ca vor sa ne miscam foarte repede: „Vrem ca voi sa faceti lucruri rapid”. Iar pentru a face asta, avem nevoie de un nivel de libertate pentru a fi cu adevarat creativi, inovatori si pentru a experimenta pe piata”, a declarat Wilson.

El a adaugat ca EA vrea sa fie „parteneri buni” cu FIFA, dar „nu as fi surprins daca, in cele din urma, ne vom indrepta intr-o directie diferita”.

IGN a contactat EA pentru comentarii si va actualiza articolul daca vom primi un raspuns.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *