CEO-ul Activision este eligibil pentru prime in actiuni de peste 22 milioane de dolari daca cultura de lucru se imbunatateste suficient de mult

CEO-ul Activision este eligibil pentru prime in actiuni de peste 22 milioane de dolari daca cultura de lucru se imbunatateste suficient de mult

Directorul general al Activision Blizzard, Bobby Kotick, ar putea primi 22 de milioane de dolari in actiuni daca va imbunatati cultura de lucru a companiei sub proprietatea Microsoft.

O sectiune a unui document de reglementare reperat de Axios afirma ca Kotick – care ar fi ascuns ani de zile de consiliul de administratie presupusele acuzatii interne de agresiune sexuala si hartuire – va primi bonusul daca va atinge „obiective transformationale legate de gen si alte angajamente”.

Kotick a anuntat in octombrie 2021 ca intentiona ca salariul sau de baza sa fie redus de la 875.000 de dolari la un minim californian de 62.500 de dolari, pana cand se vor face progrese, dupa ce un grup de actionari si peste 1.000 de angajati i-au cerut demisia din cauza acuzatiilor.

Comitetul de responsabilitate la locul de munca al Activision Blizzard, care a fost infiintat in noiembrie, va stabili cand compania a facut „progrese adecvate” in vederea atingerii obiectivelor sale.

Printre acestea se numara: lansarea unei noi politici de toleranta zero in materie de hartuire, cresterea cu 50% a procentului de femei si persoane non-binare in forta de munca a Activision Blizzard, investirea a 250 de milioane de dolari pentru a accelera oportunitatile pentru diversele talente, renuntarea la arbitrajul plangerilor individuale de hartuire sexuala si cresterea vizibilitatii in ceea ce priveste echitatea salariala.

De asemenea, dosarul se adauga la discutia in curs de desfasurare in jurul viitorului lui Kotick in cadrul companiei, deoarece afirma ca contractul sau ar putea fi prelungit cu 12 luni dupa expirarea actuala din martie 2023.

Microsoft a declarat initial ca Kotick va ramane in functie dupa achizitie, dar ulterior a spus ca nu a fost confirmat, inainte ca Wall Street Journal sa relateze ca Kotick va pleca la incheierea tranzactiei.

Cu toate acestea, Kotick le-ar fi spus managerilor de rang inalt in noiembrie ca va lua in considerare demisia daca nu va putea rezolva rapid problemele curente de la Activision Blizzard, desi noul stimulent de 22 de milioane de dolari ar fi putut sa-l faca sa se razgandeasca.

Presedintele Microsoft, Brad Smith, a comentat la inceputul acestei luni ca firma se va asigura ca are „oamenii potriviti in pozitia potrivita”, desi lui Kotick i se garanteaza, de asemenea, 15 milioane de dolari sub forma de „compensatie sub forma de parasuta de aur” daca Microsoft il concediaza fara motiv.

Acelasi document de reglementare a dezvaluit, de asemenea, ca Microsoft a abordat Activision Blizzard la doar trei zile dupa ce a fost publicat raportul initial despre Kotick.

Pentru o detaliere completa a controversei Activision Blizzard, aruncati o privire la cronologia IGN a evenimentelor care au inceput in iulie 2021.

Credit pentru miniatura: J. Emilio Flores/Corbis via Getty Images

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *