Castile PlayStation VR2 cu design rotunjit inspirat de PS5 si controlerul PS VR2 Sense au fost prezentate de Sony

Castile PlayStation VR2 cu design rotunjit inspirat de PS5 si controlerul PS VR2 Sense au fost prezentate de Sony

PlayStation VR2 – casca de realitate virtuala de ultima generatie a companiei japoneze – a fost prezentata marti de Sony. Noul periferic PS5 de la Sony este clar inspirat de designul PlayStation 5. Compania a prezentat, de asemenea, noul controler PlayStation VR2 Sense, care are un nou design in forma de glob circular. Sony spune ca a pastrat ergonomia castii PS VR originale, adaugand in acelasi timp noi caracteristici, cum ar fi un cadran de reglare a lentilelor si un motor incorporat pentru feedback-ul castii. Compania nu a dezvaluit inca data la care sistemul PS VR2 va fi disponibil pentru consumatori – sau cat va costa.

intr-o postare pe blog in care prezinta cea mai recenta casca PS VR2 a companiei, Sony a explicat ca noua casca a fost inspirata de aspectul consolei PS5. in timp ce consola are margini plate, destinate plasarii pe o suprafata plana, compania spune ca setul de casti PS VR2 are un design rotunjit deoarece este menit sa aiba un contact uman constant, la fel ca si marginile rotunjite ale controlerului DualSense si ale castii Pulse 3D.

PlayStation VR2 va fi echipat, de asemenea, cu un cadran de reglare a lentilelor, potrivit Sony
Credit foto: Sony

Sony spune ca a folosit feedback-ul privind ergonomia primului headset PS VR in timp ce a creat succesorul sau, cum ar fi echilibrarea greutatii si banda de cap reglabila. in mod similar, luneta reglabila si amplasarea mufei pentru casti stereo nu au fost modificate pentru o experienta mai familiara. intre timp, Sony a adaugat noi caracteristici, inclusiv un cadran de reglare a lentilelor, care permite utilizatorilor sa optimizeze vederea pe casca prin adaptarea distantei dintre ochi.

Viitoarea casca PS VR2 dispune, de asemenea, de un nou motor incorporat pentru feedback-ul castii, iar Sony spune ca a reusit sa faca acest lucru oferind in acelasi timp un design mai subtire in comparatie cu predecesorul sau. Castile PS VR2 vor avea, de asemenea, un nou design de aerisire, situat intr-un spatiu intre suprafata superioara si cea frontala a lunetei, pentru o mai buna circulatie a aerului, impiedicand in acelasi timp aburirea lentilelor in timpul jocului.

Unele dintre aceste detalii au fost dezvaluite pentru prima data in cadrul conferintei CES 2022 a Sony din ianuarie. Viitorul PS VR2 va oferi ecrane 4K OLED HDR (2.000Г—2.040 pixeli pe ochi) cu un camp vizual (FoV) de 110 grade si o rata de reimprospatare de 90-120Hz. Castile PS VR2 vor oferi functia de urmarire a ochilor pentru o interactiune mai buna si mai intuitiva, precum si eficienta energetica, deoarece castile vor reda doar ceea ce priveste jucatorul. Acesta va dispune de patru camere pentru urmarirea castii si a controlerului si de camere IR pentru urmarirea ochilor. Senzorii de pe casca PS VR2 includ un giroscop cu trei axe si un accelerometru cu trei axe, precum si un senzor de proximitate IR.

Sony spune ca kiturile de dezvoltare PS VR2 au fost deja trimise creatorilor de jocuri, ceea ce inseamna ca lansarea castii va fi insotita de lansarea unor jocuri care sa profite de noul hardware al castii PS VR2. Acest lucru are sens. La ce bun un nou hardware de gaming fara jocuri? La CES 2022, Sony a anuntat Horizon Call of the Mountain pentru PlayStation VR2.

Dupa cum am mentionat anterior, Sony nu a dezvaluit inca detaliile privind preturile castii PS VR2 si ale controlerului PS VR2 Sense sau cand vor fi disponibile pentru clienti.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *