Casa de discuri Coldplay si Ed Sheerans se asociaza cu dezvoltatorul de jocuri blockchain

Casa de discuri Coldplay si Ed Sheerans se asociaza cu dezvoltatorul de jocuri blockchain

Una dintre cele mai mari case de discuri din lume a anuntat un parteneriat cu dezvoltatorul de jocuri blockchain Splinterlands.

Warner Music Group, casa unor artisti precum Ed Sheeran, Coldplay, Charli XCX, Metallica si Red Hot Chili Peppers, a semnat un acord cu Splinterlands pentru a dezvolta jocuri blockchain de tip arcade de tip play-to-earn.

Splinterlands se afla in spatele jocului de lupta de indemanare unul la unul cu acelasi nume, in cadrul caruia jucatorii cumpara, vand si isi tranzactioneaza cartile in mod liber – toate tranzactiile fiind inregistrate pe blockchain-ul Hive.

Jocul are in prezent 1,8 milioane de utilizatori inregistrati si a depasit recent pragul de 1 miliard de batalii.

Potrivit anuntului de pe site-ul Warner, „prin orientarea catre jocurile de tip arcade, Splinterlands si Warner Music Group vor produce jocuri accesibile si usor de utilizat pe mobil, care pot facilita o adoptie mai larga si pot incuraja crearea de comunitati mai usor decat jocurile traditionale de tip „play-to-earn””.

Aparent, jocurile sunt „concepute cu scopul de a readuce puterea inapoi la jucatori”, iar aceste noi jocuri de tip play-to-earn vor „valorifica in mod specific tehnologia blockchain pentru a oferi jucatorilor recompense, cum ar fi NFT-urile, care au valoare reala”. Jucatorii pot tranzactiona, vinde sau inchiria tot ceea ce castiga in joc”.

Oana Ruxandra, Chief Digital Officer & EVP, Business Development, WMG, a declarat: „in ceea ce priveste jocurile de noroc, WMG a fost o companie de jocuri de noroc: „Nu cred ca putem subestima cat de masiva este oportunitatea din jurul jocurilor P2E”.

„Parteneriatul nostru cu Splinterlands atrage atentia asupra artistilor nostri si a muzicii lor, in timp ce lucram cu totii impreuna pentru a dezvolta si a intretine jocuri tokenizate. Pe masura ce construim, vom debloca noi surse de venit pentru artistii nostri, consolidand in acelasi timp participarea fanilor la valoarea creata.”

Jesse „Aggroed” Reich, co-fondator si director executiv al Splinterlands, a declarat: „Am fost foarte incantat sa va multumesc: „Astept cu nerabdare noi colaborari la intersectia dintre jocuri, muzica, cripto, NFT-uri, defi si blockchain.”

Luna trecuta, Warner Music Group a semnat un acord cu platforma metaverse The Sandbox.

Vorbind cu NME recent, Roblox vicepresedintele si seful departamentului de muzica, Jon Vlassopulos, a declarat ca el crede ca unii artisti vor putea „lansa si sustine cariere de succes in mod virtual”, fara a fi nevoiti sa cante vreodata in viata reala.”

„Pe masura ce continuam sa impingem limitele a ceea ce poate fi muzica pe Roblox, vedem o oportunitate pentru aparitia unor noi forme de divertisment”, a adaugat el.

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj realizat la nivelul intregii industrii, majoritatea dezvoltatorilor de jocuri nu sunt interesati de NFT-uri, cripto sau tehnologii blockchain.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *