Bandai Namco lucreaza la un proiect Metaverse care reuneste elemente din cele mai populare jocuri ale sale

Bandai Namco lucreaza la un proiect Metaverse care reuneste elemente din cele mai populare jocuri ale sale

Bandai Namco, gigantul japonez de editare a jocurilor video, a dezvaluit acum ca lucreaza la un nou proiect de dezvoltare, unul care ar putea vedea personaje si cadre din Dark Souls, Dragon Ball Z si Elden Ring, toate acestea ciocnindu-se in metavers, in incercarea de a permite fanilor sa interactioneze intre diferitele sale IP-uri printr-o interfata comuna. Editorul cu sediul la Tokyo a declarat ca va investi 130 de milioane de dolari (aproximativ 980 de crore de rupii) in acest proiect, denumit „IP Metaverse”, ca parte a noului plan pe termen mediu al companiei, care prezinta viziunea sa pe trei ani.

Bandai Namco a facut anuntul ca parte a planului sau pe termen mediu recent publicat, care se intinde din aprilie 2022 pana in martie 2025, cu un document care traseaza o schita initiala pentru ceea ce numeste noua sa „strategie a axei IP”, printre alte planuri, inclusiv un nou logo inspirat de bulele de vorbire.

„Strategia axei IP”, spune editorul, are ca scop conectarea fanilor si cresterea valorii proprietatilor sale, compania planuind sa dezvolte un metavers pentru fiecare dintre IP-urile sale. Fiecare metavers IP va face apoi parte dintr-un univers interconectat cunoscut sub numele de „conceptul ALL BANDAI NAMCO”.

„Anticipam spatii virtuale care le vor permite clientilor sa se bucure de o gama larga de divertisment pe o axa IP, precum si cadre care sa valorifice punctele forte distinctive ale Bandai Namco pentru a imbina produsele si locurile fizice cu elemente digitale”, a declarat compania.

in timp ce documentul nu indica inca niciun IP specific pentru planul metaversului, Bandai Namco are o gama larga de potentiali candidati, inclusiv Dark Souls, viitorul Elden Ring, Dark Pictures Anthology, Soul Calibur, Pac-Man si alte clasice arcade, pe langa o serie de jocuri manga si anime licentiate.

Acest proiect spera sa fie un „nou cadru de conectare cu fanii”, precum si sa „maximizeze valoarea IP pe termen mediu si lung”, banii urmand sa fie investiti in „fundatia de date” si in „dezvoltarea de continut”.

De asemenea, este de remarcat faptul ca Bandai Namco detine licenta de publicare a jocurilor video pentru multe IP-uri care nu sunt jocuri video, dar nu detine IP-ul in sine. Nu este sigur ca vreuna dintre aceste licente se extinde in afara jocurilor specifice publicate de Bandai Namco sau daca dezvoltarea unui „metavers IP” intra chiar in categoria jocurilor video. Pana cand nu se vor afla mai multe detalii despre proiectul editorului, nu putem fi siguri deocamdata. Daca exista probleme legale in cale, s-ar putea sa fie nevoie sa se incheie noi intelegeri cu toti acesti detinatori de IP inainte ca Bandai Namco sa poata pune personaje sau locatii din acestea in „All Bandai Namco Concept”.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *