Adolescent rus incarcerat pentru ca a incercat sa arunce in aer o cladire guvernamentala in Minecraft

Adolescent rus incarcerat pentru ca a incercat sa arunce in aer o cladire guvernamentala in Minecraft

Un adolescent rus a fost condamnat la inchisoare, dupa ce a planuit sa arunce in aer o cladire guvernamentala in Minecraft au fost descoperite pe telefoanele unui grup de tineri.

Dupa cum a relatat Moscow Times (via Eurogamer), trei adolescenti – Nikita Uvarov, Denis Mikhailenko si Bogdan Andreyev – aveau toti 14 ani cand au fost arestati in 2020 pentru ca au agatat pliante politice in jurul unei cladiri FSB din Siberia. FSB este serviciul de securitate al Rusiei si este succesorul KGB-ului.

De atunci, cei trei au fost gasiti vinovati de faptul ca „au fost supusi unui antrenament in scopul desfasurarii de activitati teroriste”, ceea ce, potrivit statului, include complotul de a arunca in aer o cladire FSB pe care au construit-o in Minecraft.

Acest lucru a fost descoperit prin intermediul telefoanelor adolescentilor, care – pe langa faptul ca arata un complot pentru a arunca in aer cladirea din Minecraft – ar fi inclus, de asemenea, inregistrari video in care erau filmati in timp ce fabricau articole pirotehnice si aruncau cocteiluri Molotov spre un perete.

Acum, Uvarov a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, care va fi executata intr-o colonie penala, in timp ce Mihailenko si Andreyev au primit pedepse de trei si, respectiv, patru ani cu suspendare.

Minecraft. Credit: Mojang/Microsoft

inainte de a primi o sentinta mai aspra pentru rolul sau in Minecraft „complot”, Uvarov a fost tinut intr-un centru de detentie preventiva, unde spune ca a fost supus la presiuni psihice si fizice.

in declaratia sa finala in fata instantei, Uvarov a declarat: „Nu sunt un terorist, nu sunt vinovat” si a adaugat ca „ar vrea doar sa isi termine studiile, sa obtina o educatie si sa plece undeva departe de aici, undeva unde sa nu enervez pe nimeni din serviciile speciale”.

La inceputul saptamanii, a fost anuntat ca ‘My Wedding Stories‘ pentru The Sims 4 nu va fi lansat in Rusia din cauza legii homofobe a tarii.

in alta ordine de idei, Nintendo a declarat ca „apreciaza” aplicarea legii, dupa ce guvernul american l-a condamnat pe Gary Bowser la trei ani de inchisoare pentru rolul sau in vanzarea de „dispozitive ilegale” care permiteau pirateria pe consolele Nintendo.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *