Activision se pare ca va renunta la lansarea Call of Duty 2023 - Destructoid

Activision se pare ca va renunta la lansarea Call of Duty 2023 – Destructoid

Stai jos, soldat

Potrivit unor rapoarte de la agentiile de stiri, in 2023 nu va fi lansata o versiune de Call of Duty lansare, marcand prima data in doua decenii cand franciza de miliarde de dolari a Activision a sarit peste un an pentru lansarea sa anuala.

Dupa cum a raportat Jason Schreier de la Bloomberg, editorul Activision a decis sa ia o pauza de la Call of Duty’de la programul anual de lansare. Se presupune ca decizia este partial influentata de vanzarile sub asteptari ale intrarii din 2021 Call of Duty Vanguard care, desi a ramas unul dintre cele mai bine vandute jocuri din 2021, a inregistrat o tendinta continua de scadere a vanzarilor de la an la an pentru franciza de shooter militar.

Call of Duty nu a mai fost, fara indoiala, la fel de la lansarea titlului sau battle royale de mare succes Call of Duty Warzone. Asa cum am spus in recenzia mea pentru 2020’s Call of Duty Black Ops Razboiul rece, succesul lui Warzone duce intr-un fel la divizarea publicului – de ce sa dedici ore intregi modurilor multiplayer ale unui titlu anual daca Warzone este shooter-ul personal de alegere an de an? Poate ca aceasta divizare a ajuns sa se produca, iar cu un zvon Warzone revizie la orizont, Activision este probabil multumita sa puna toate grenadele in acest cos special – cel putin pentru moment.

Avand un an fara un nou Call of Duty lansare va avea un impact real asupra intregii industrii. Acest lucru nu numai ca va aduce 60-80 de dolari in plus in portofelele multor fani ai jocurilor video, dar va deschide, de asemenea, programul profitabil de jocuri de sarbatori pentru o multime de alte lansari importante – multe dintre acestea evitand adesea sa isi lanseze produsele in acelasi interval de timp cu gigantul Activision.

in ceea ce priveste Call of Duty in sine, acest lucru nu este un semn ca seria este „pe moarte”, in ciuda a ceea ce ar putea spune contestatarii francizei. Nu, pur si simplu nu mai este nevoie de ambele Call of Duty Warzone si Call of Duty‘s anuale de lansari principale. Exista este exista inca o piata pentru acestea din urma – personal, prefer campania, zombii si modurile multiplayer ale titlurilor anuale, in locul orice altceva oferite de Warzone – dar Activision va face in mod clar eforturi pentru a reproiecta strategia din spatele a ceea ce este, la urma urmei, cea mai profitabila, cea mai de succes financiar si cea mai longeviva franciza de jocuri video din toate timpurile.

Chris Moyse

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *